Ga naar hoofdinhoud

Pale Blue ontwikkelt op water gebaseerde aandrijving voor satelliet

Pale Blue Inc. is door de New Energy and Industrial Technology Development Organization (NEDO”) geselecteerd om het “SBIR Promotion Program” uit te voeren. Het bedrijf zal technologieën ontwikkelen voor watervoortstuwingssystemen (ionenmotoren) voor kleine satellieten die in megaconstellaties worden gebruikt.

Door een voortstuwingssysteem te ontwikkelen dat “water” gebruikt als drijfgas, dat veilig en niet-giftig is en lage behandelingskosten heeft, biedt Pale Blue mobiliteit voor kleine satellietconstellaties.

Meer satellieten

De afgelopen jaren is de ruimtevaartindustrie gegroeid, vooral door de opkomst van diverse satellietdiensten zoals aardobservatie en snelle optische communicatie. Onder deze diensten zijn satellietconstellaties (clusters van meerdere kleine satellieten die in coördinatie en samenwerking werken) de kern van de industrie geworden. Om dit te bereiken zijn motoren voor baanverplaatsing en standregeling van satellieten belangrijk, maar tot nu toe waren er geen veilige en relatief goedkope motoren voor kleine satellieten die voldoende voortstuwingsvermogen leveren.

Stuwmotoren

Daarom beoogt dit project de ontwikkeling van elementaire technologieën voor stuwmotoren, waaronder een ionenbron, neutralisator, hoogspanningsvoeding en innovatieve thermische ontwerpen om een goedkope ionenmotor te realiseren die water als stuwstof gebruikt. Deze motor is veilig en gemakkelijk te hanteren en kan in een kleine satelliet van 100 kg worden geïnstalleerd. Pale Blue zal een meer geavanceerd voortstuwingssysteem ontwikkelen met behulp van de technologie die door dit project is verkregen en zal mobiliteit bieden voor een constellatie van kleine satellieten in de klasse van 100 kg.

R&D georiënteerde start-ups

SBIR (Small Business Innovation Research) is een programma dat R&D georiënteerde start-ups ondersteunt die bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen en zowel creatie als innovatie bevorderen. Het SBIR-promotieprogramma van NEDO maakt deel uit van het “Japanse SBIR-systeem”, een initiatief dat door de Japanse regering in meerdere ministeries en agentschappen wordt uitgevoerd.

Afbeelding van Arek Socha via Pixabay

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven