Ga naar hoofdinhoud

Overveld bouwt compacte verpakkingsrobotcel

De ‘Elephant’ verpakkings- en palletiseer robotcel van Overveld Machines (foto's: Overveld Groep).

Overbeld Packaging heeft ter aanvulling van het leveringsprogramma een compacte en betaalbare robotcel voor het oppakken en palletiseren van producten ontwikkeld. De ‘Elephant’ is een stabiel plug & play systeem dat producten tot 160 kg (inclusief grijper) aankan voor allerlei producten en verpakkingen. Tegelijkertijd is de machine zo compact, dat hij gemakkelijk kan worden geëxporteerd. Door de robot op te vouwen passen er drie robotcellen in een container kunnen voor verscheping naar elke plek op de wereld.

Het modulesysteem is snel te installeren, compact en economisch. Het bedrijf heeft als basis voor een éénarmige vierassige Yaskawa robotarm gekozen. De unit kan in elke nieuwe of bestaande productielijn worden geïntegreerd.

grijper voor Overveld ElephantAls module is hij ook uit te breiden naar bijvoorbeeld twee palletiseerposities, een palletmagazijn erbij en een systeem om pallets te rouleren. De unit is zo ingedeeld dat je hij breder is te maken en uit te breiden.

Voor het oppakken van lichte, zware of volumineuze producten, dozen, zakken, kratten, bundels en pallets is een range aan kant en klare oppaksystemen, c.q. zelfwisselende grijpers beschikbaar. Hierbij kan met perslucht of vacuüm worden gewerkt.

Overveld Packaging

Overveld Packaging is samen met Overveld Machines, Overveld Techniek en Overveld Coating een onderdeel van de Overveld Groep, die in 2014 vijftig jaar bestond. Overveld Packaging is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en installatie van verpakkings-, weeg- en palletiseermachines, palletiseerrobots, pick & place units, transportbanden, rollenbanen, dozenopzetmachines en complete verpakkingslijnen. De compacte verpakkingsrobotcel is een aanvulling op het uitgebreide pakket op dit gebied.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven