Ga naar hoofdinhoud

Overschakelen Profibus op Profinet is heel eenvoudig

Overschakelen van Profibus op Profinet is heel eenvoudig volgens Murr Elektronik.

In moderne productienetwerken worden machines en installaties met elkaar verbonden. Regelmatig vinden er veranderingen plaats een netwerkstructuur, bijvoorbeeld wanneer nieuwe robots vaak met andere apparaten worden uitgerust of door uitbreidingen in het bestaande arbeidsproces.

Installatieconcepten op basis van Profibus stoten hier noodgedwongen op de grenzen van hun mogelijkheden. Maar dat hoeft geen probleem te zijn. Profinet biedt namelijk een in de praktijk bewezen en gevestigde technologie, die in complexe netwerken effectieve en economische installatieconcepten mogelijk maakt.

Murrelektronik levert veelzijdige devices voor hoogwaardige ProfiNet-netwerken, geheel volgens het principe van plug-and-play of de IODD-on-Board-technologie, die de bijzonder comfortabele integratie van I/O-link-devices mogelijk maakt.

Parametreerbare steekplaatsen

Overschakelen bij het Cube-systeem is uitermate eenvoudig. In deze compacte en modulaire installatieoplossing, die zich kenmerkt door een opvallende flexibiliteit en een grote veelzijdigheid aan interfaces in het sensor-actor-bereik, hoeft uitsluitend de busnode te worden vervangen, waarna de topologie meteen aangesloten is op het ProfiNet -systeem. Eenvoudiger kan het niet. De verdere installatie ‘onder’ de busnode blijft in zijn geheel ongewijzigd.

Een kenmerk van de Impact67-veldbusmodule is de grote flexibiliteit door de parametreerbare steekplaatsen. Afhankelijk van de behoefte in de directe omgeving worden de steekplaatsen gebruikt als ingang of als uitgang. Dezelfde steekplaatsen kunnen ook de rol vervullen van een I/O-link-master. En ook dan geldt natuurlijk dat de modules de maximale Profinet-performance en functionaliteit van de versie 2.3 bieden.

Ruwe industriële omgeving

Een bijkomend voordeel van de compacte veldbusmodules MVK Metall is dat ze vanwege hun robuuste uitvoering ook bijzonder geschikt zijn voor toepassing in een ruwe industriële omgeving. Ze vinden bijvoorbeeld gretig toepassing in omgevingen waar ze blootstaan aan lasspetters. De modules beschikken over alle ProfiNet-functies en hebben een maximale ‘netwerkbelasting klasse’ (Netload Test Class III). Met de versie MVK Metall Safety is het mogelijk veilige in- en uitgangen tot op veiligheidsniveau ‘SIL 3’ respectievelijk ‘PL e‘ te realiseren. Daarnaast zijn ze geschikt voor realtimetoepassingen, omdat ze voldoen aan de norm ‘Conformance Class C’. In toepassingen waarbij de tijd een kritieke factor speelt, zoals bij het vervangen van werktuigen, levert de Fast-Startup-functionaliteit van Impact67 en MVK Metall een groot voordeel op, omdat de productie hiermee binnen de kortst mogelijke tijdspanne weer kan worden opgestart.

Voorgeconfectioneerde verbindingskabels

Voor de koppeling van ProfiNet -gebruikers produceert Murrelektronik krachtige ProfiNet -switches, zowel voor de schakelkast als voor toepassing in het industriële veld. Het assortiment wordt gecompleteerd met voorgeconfectioneerde verbindingskabels met de beproefde kwaliteit van Murrelektronik. Op het gebied van de aderdoorsnede en afscherming voldoen ze aan de installatierichtlijnen van ProfiNet en zorgen ze voor een betrouwbare gegevensoverdracht – ze zijn de levensaders van elke ProfiNet -installatie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven