Ga naar hoofdinhoud

Overname divisie Wärtsilä door Yaskawa dochter

The Switch neemt divisie van Wärtsilä over voor wat betreft regelaars in het medium- en low-voltage segment (foto: The Switch)

The Switch, een Finse specialist in geavanceerde elektrische aandrijflijnen en onderdeel van Yaskawa, heeft de overname aangekondigd van Wärtsilä’s maritieme elektrische aandrijfdivisie, gevestigd in Noorwegen. Deze divisie is gespecialiseerd in megawatt-klasse frequentieregelaars en aandrijfsystemen voor maritieme toepassingen in het medium- en low-voltage segment.

Met de overname wil The Switch zijn groeiende maritieme divisie versterken onder andere door een breder assortiment te kunnen aanbieden. Samen willen The Switch en de in Noorwegen gevestigde divisie van Wärtsilä dankzij synergie meerwaarde kunnen bieden, onder andere in het aanbieden van sterkere regelaars en aandrijfsystemen, een breder assortiment en een grotere toegang tot de markt.

Als onderdeel van de overeenkomst zal The Switch deel uitmaken van het testcentrum en de productiefaciliteiten van Wärtsilä’s elektrische en automatiseringsdivisie in het Noorse Stord speciaal voor maritieme aandrijvingen. The Switch wordt supply chain partner voor wat betreft de maritieme aandrijvingen en zal tegelijkertijd ook het productaanbod voor andere klanten kunnen faciliteren.

Kernactiviteiten
De overname zorgt ervoor dat beide bedrijven volledig de focus kunnen leggen op het ontwikkelen van hun kerncompetenties. Dankzij synergie kunnen ze betere aandrijfoplossingen creëren. Wärtsilä legt daarbij de focus op de systemen terwijl The Switch zich toelegt op het verstrekken van aandrijfcomponenten voor toekomstbestendige schepen. Het gespecialiseerde onderzoeks- en ontwikkelingsteam van de maritieme divisie zal daarbij nauw samenwerken, om ervoor te zorgen dat The Switch en Yaskawa additionele technische middelen ter beschikking hebben om toekomstige oplossingen te garanderen. De samenwerking biedt het voordeel dat kennis wordt gedeeld en zorgt voor een stevige technische basis.
De overname biedt The Switch een kans om zijn aanbod aan producten ook te verbeteren aangezien Wärtsiläs aandrijfsystemen zijn geoptimaliseerd voor maritieme toepassingen. Dit biedt The Switch de mogelijkheid om zijn maritieme divisie te verbreden, een divisie die groeiende is dankzij de steeds groter wordende acceptatie van de permanentmagneet technologie van het bedrijf.

Bewezen technologie

De aandrijfsystemen worden gebruikt als bewezen technologie binnen Wärtsilä’s aanbod. Bij gebruik in eerdere toepassingen, van voortstuwing tot boren, werd al aan de nodige vereisten voldaan. Er zijn momenteel honderden schepen die gebruik maken van Wärtsilä’s maritieme aandrijvingen. Dit maakt hen aantrekkelijk voor andere maritieme klanten die op zoek zijn naar oplossingen om risico’s te verminderen, en tegelijkertijd meer geavanceerde aandrijfoplossingen en hybride systemen willen toepassen.

Maritieme toepassingen
“Wärtsilä’s aandrijfsystemen zijn zonder tegemoetkomingen speciaal gemaakt voor maritieme toepassingen. Deze producten zijn klaar voor integratie met diverse andere systemen vanwege hun superieure communicatiefuncties, waaronder de facto standaard interfaces en remote management mogelijkheden. Het is ook mogelijk om de logistiek van kasten en modules te scheiden door hen later te verschepen zodat beschadiging wordt voorkomen tijdens de lange installatieperiode op schepen”, zegt Jukka-Pekka Mäkinen, President en CEO van The Switch.

Betrokkenheid moederbedrijf

Dankzij Yaskawa’s betrokkenheid in de investering zal het moederbedrijf Yaskawa niet aflatende steun en interesse tonen en ervoor zorgen dat The Switch een belangrijke speler wordt in de gekozen omgeving. Voor de maritieme divisie werkt The Switch nauw samen met Yaskawa als een geïntegreerd team en is daardoor in staat om wereldwijd een breder assortiment aan te bieden. “Op dit moment is de olie- en gasmarkt in een recessie. Toch kijken we naar de langere termijn wat betreft onze visie op deze markt. Nu is een goede tijd om toekomstbestendige oplossingen voor de maritieme markt te ontwikkelen. Zodra de markt aantrekt, zullen we klaar zijn om ze uit te voeren “, zegt Jukka-Pekka Mäkinen.

Website The Switch
Website Wärtsila
Website Yaskawa

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven