Ga naar hoofdinhoud

Orderportefeuille Huisman weer goed gevuld

Het ontwerp van de 5,000mt Tub Mounted Kraan voor Allseas is gebaseerd op het gebruik van een 20m diameter zwenklager welke geheel door Huisman ontworpen en gebouwd zal worden (bron: Huisman)

Huisman Equipment, specialist in hijs-, boor- en offshore equipment, heeft nieuwe kraancontracten gesloten met verschillende belangrijke partijen in de offshore, scheepvaart en windpark installatie markt. De contracten vertegenwoordigen een gezamenlijke waarde van circa 300 miljoen Euro.

De kranen zullen bij de Huisman productielocaties in Nederland, Tsjechië en China gebouwd worden. De leveringen staan gepland voor eind 2017, 2018 en 2019. Het gaat om twee 900mt Heavy Lift Mast Kraan voor BigLift Shipping, één 1,600mt Leg Encircling Kraan voor Van Oord, vier 2,200mt Offshore Mast Kranen voor OOS International, één 3,000mt Offshore Mast Kraan voor Boskalis en één 5,000mt Tub Mounted Kraan voor Allseas.

Zwenklager van 20 meter

De 3,000mt Offshore Mast Kraan voor Boskalis zal worden geïnstalleerd aan boord van één van haar bestaande F-klasse zwaar transportschepen, welke zal worden omgebouwd naar een offshore transport en installatie kraanschip. De levering van de kraan staat gepland voor eind 2017.
De 5,000mt Tub Mounted Kraan voor Allseas zal aan boord van hun nieuw gebouwde offshore schip ‘Pioneering Spirit’ geïnstalleerd worden. Het ontwerp van de kraan is gebaseerd op het gebruik van een 20m diameter zwenklager welke geheel door Huisman ontworpen en gebouwd zal worden. De kraan zal in de tweede helft van 2018 geleverd worden.

Deep water auxiliary hoist

De twee 900mt Heavy Lift Mast Kranen voor BigLift Shipping zijn bestemd voor BigLift’s derde Happy-S type schip ‘Happy Sun’. Het nieuw gebouwde schip wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 opgeleverd.
De 1,600mt Leg Encircling Kraan voor Van Oord zal de bestaande 900mt kraan vervangen aan boord van hun offshore-installatie jack-up ‘Aeolus’. De nieuwe kraan stelt Van Oord in staat om grotere en zwaardere fundaties en turbines voor offshore windparken te installeren. De kraan zal in het eerste kwartaal van 2018 worden geleverd en geïnstalleerd.
Ter uitbreiding van hun huidige vloot, bouwt OOS International twee nieuwe semi submersible accommodatie kraanschepen. Voor elk van deze nieuwe schepen zal Huisman twee 200mt Offshore Mast Kranen met ‘deep water auxiliary hoist’ systeem en twee ‘telescopic access bridges’ leveren. De twee semi’s worden gebouwd voor de olie & gas, renewable energy en decommissionings markt. De levering staat gepland voor 2019.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven