Ga naar hoofdinhoud

Optocoupler met halfgeleiderrelais

De Microopto optocoupler van Weidmüller is geschikt als schakelversterker van controller-uitgangen of bedieningsmodulen (voor-namelijk 24 V gelijkspanning, 0,1-0,5 A). Een stroomsensor controleert de uitgang op storingen zoals kortsluiting en overbelasting. Dankzij de geïntegreerde kortsluit-beveiliging en uitgebreide veiligheidscircuits is de module geschikt voor gebruik binnen industriële omgeving.

Wanneer een storing optreedt, zorgt een potentiaalvrij signaleringscontact (5-48 V gelijkspanning, 0,1 A) voor feedback naar de besturingselementen. De machine kan naar een veilige stand worden geschakeld, waarna de storing kan worden verholpen.

Microopto start automatisch op na herstel van kortsluiting in het circuit. De optocouplers bieden een lange levensduur en betrouwbaarheid. Standaard insteekbare doorverbindkammen (ZQV 4N) zorgen ervoor dat de aansluiting van de ingangspanning snel en eenvoudig verloopt.

Alle behuizingen zijn uitgevoerd conform IP20 en zo ontworpen dat ze op TS35-montagerails kunnen worden vastgeklikt. Een groene LED geeft aan dat het relais naar behoren functioneert; een rode LED waarschuwt visueel voor storingen in het uitgangscircuit. De Microopto kan worden gebruikt in omgevingstemperaturen tussen -20°C en +60°C.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven