Ga naar hoofdinhoud

Optische precisie sensor

Sentech Sensor Technology presenteert met de O.P.S. series (Optische Precisie Sensor) van MicroE Systems een nieuwe generatie hoog precisie encoders. Met de nieuwe O.P.S. serie wordt de mogelijkheid geboden om systemen zoals coördinatenmeetmachines, halfgeleidermachines, lineaire tafels, medische applicaties en microscooptafels te verbeteren .

De O.P.S. is de eerste encoder van MicroE Systems waarbij alle benodigde elektronica in de kop van de sensor is geplaatst. De sensor wordt geleverd met een in de fabriek afgestelde resolutie van 1 µm, 0,5 µm, 0,1 µm of 50 nm. In het encoderhuis, dat een afmeting heeft van 32 mm x 13,49 mm x 8,93 mm, is een driekleurige status-LED ingebouwd waaruit de signaalconditie kan worden afgelezen.

Een vernieuwd optisch ontwerp met AGC (Automatic Gain Control) zorgt voor een hoge bestandheid tegen contaminatie. De encoder kan zowel een lineaire of roterende beweging detecteren met glasschalen of met tape schalen die slechts een breedte hebben van 6 mm. De uitgangen van deze encoder zijn A-quad-B, Index Pulse en Dual Limits.

Doordat alle elektronica in de encoder zit, is het eenvoudig mogelijk deze te leveren met een op maat gemaakte kabel en/of connector.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven