Ga naar hoofdinhoud

Lager energieverbruik watersector door optimalisatie en digitalisering aandrijvingen

Door Pump Genius te gebruiken, kunnen gebruikers delen van hun pompsysteem identificeren die inefficiënt of verspillend zijn en corrigerende maatregelen nemen (foto: WEG)

In de watersector met veel pompaandrijvingen valt nog veel te halen op het gebied van energiebesparing. Daarom toont WEG Nederland op komende Aqua Nederland 2023 onder andere de efficiënte serie WMagnet-motoren met permanente magneet. Daarnaast worden ook digitale oplossingen gepresenteerd inclusief de Pump Genius — een tool die de prestaties van standaardaandrijvingen speciaal voor pompsystemen verbetert. Alles gericht op een hoge efficiency en lager energieverbruik.

WMagnet-motoren zijn synchrone motoren met permanente hoogwaardige magneten in hun rotor. Deze serie biedt een aantal voordelen, zoals verbeterde efficiëntie, verhoogde vermogensdichtheid en lagere bedrijfskosten. Met een hoge efficiëntieklasse van IR5* super premium is deze serie ideaal voor toepassingen waarbij energiebesparing van het grootste belang is.

Pump Genius

Naast de motorserie zal WEG ook Pump Genius demonstreren, een krachtige tool voor de waterindustrie. Het systeem is een aanpasbare functie van WEG-aandrijvingen waarmee een standaardaandrijving speciaal voor pompsystemen kan worden gebruikt door voor nauwkeurige druk en doorstroming te zorgen gedurende de hele verwerkingscyclus. Met de tool kunnen gebruikers de efficiëntie maximaliseren, het waterverbruik verminderen en daarnaast kan het waterbedrijven ondersteunen om bredere duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

Gedetailleerde rapporten en analyses

“Door Pump Genius te gebruiken, kunnen gebruikers delen van hun pompsysteem identificeren die inefficiënt of verspillend zijn en corrigerende maatregelen nemen”, legt Martijn Brinks, Commercial Branch Manager bij WEG Nederland, uit. “De software biedt gebruikers gedetailleerde rapporten en analyses, waarmee ze de prestaties van het pompsysteem kunnen volgen en weloverwogen beslissingen kunnen nemen over hoe ze hun bronnen efficiënter kunnen gebruiken. Pump Genius wordt gedemonstreerd bij de stand van Aqua Nederland en we moedigen bezoekers aan om de stand te bezoeken om het systeem in actie te zien.”

Holistische benadering

WEG zal ook haar Industry 4.0-oplossingen, WEG Motor Scan en Motion Fleet Management (MFM), demonstreren. Deze tools bieden een holistische benadering voor het monitoren van elektromotoren, aandrijvingen en andere industriële apparatuur door sensoren te integreren in industriële hardware en gegevens terug te sturen naar een monitoringsysteem in de cloud. MFM kan vervolgens een uitgebreid overzicht van de prestaties van alle industriële activa geven, waardoor realtime monitoring van de efficiëntie, gezondheid en prestaties van alle activa in een waternetwerk mogelijk is.

Digitalisering

Marek Lukaszczyk, Marketing Manager bij WEG voor Europa en het Midden-Oosten hierover: “Elke industriesector maakt steeds meer gebruik van digitale tools om de efficiëntie en productiviteit te verbeteren — en de watersector is daarop geen uitzondering. WEG heeft tientallen jaren ervaring met het leveren van elektromotoren, aandrijvingen en andere bedrijfsmiddelen aan de industrie, en ons nieuwe assortiment aanvullende digitale tools versterkt onze positie als expert in het verbeteren van de efficiëntie en het verminderen van afval.”

Ook interessant: De watersector verandert; drie tips voor meer flexibiliteit en efficiency (video)

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven