Ga naar hoofdinhoud

Openklapbare kabelrups

Igus breidt zijn driedimensionale kabelrups Triflex R uit met de variant TRLF.100 (F = flip open). Iedere kettingschakel beschikt over drie zwenkbare dwarsverbinders die op elk moment kunnen worden opengeklapt. Hierdoor wordt de uitrusting met grote kabeldiameters of -pakketten vereenvoudigd.

De nieuwe variant heeft een binnenhoogte van 38 mm en een buigradius van 145°mm. Met dit type wordt het vullen met of vervangen van kabels eenvoudiger, omdat de afzonderlijke kettingschakels dankzij een klapmechanisme met de hand of de schroevendraaier kunnen worden opengeklapt.

Daardoor kunnen grote vuldiameters zoals bij dikke en/of stijve slangen of een groot aantal losse kabels snel worden geplaatst. Stilstandtijden worden op deze wijze verminderd tot een minimum. Net als de andere leden van de Triflex R familie kan de nieuwe kabelrups dankzij de modulaire opbouw willekeurig worden verlengd of ingekort.

Een verdraaiing per kettingschakel met +/- 10° in de lengteas maakt gedefinieerde torsiebewegingen mogelijk. Dit ondersteunt zelfs bij moeilijke geometrieën een veilige geleiding van slangen en kabels. De TRLF.100 is compatibel met de kettingschakels van de TRL.100, waardoor individuele combinaties mogelijk zijn.

De nieuwe kabelrups is bedoeld voor lichte robottoepassingen of andere 3D-bewegingen, zonder storende randen waaraan de kabelrups zou kunnen blijven hangen. Daarnaast zijn ook kabelgeleidingen in de machinebouw denkbaar.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven