Ga naar hoofdinhoud

Opening nieuwe productie ebm-papst

Onlangs opende ebm-papst het eerste nieuwe gedeelte van de productiefaciliteit St. Georgen (foto: Sascha Baumann)

Na twaalf maanden intensief bouwen, is het eerste gedeelte van de productiefaciliteit St. Georgen, Hagenmoos feestelijk geopend. Ebm-papst, fabrikant van ventilatoren en motoren, heeft 5 miljoen euro geïnvesteerd in een 3.800 vierkante meter grote productiefaciliteit.

De nieuwe faciliteit gaat elektronische componenten produceren voor productielocaties zoals Herbolzheim en Hongarije. In februari zijn 80 medewerkers van het hoofdkantoor in St. Georgen verhuisd naar de nieuwe productiefaciliteit. De vrijgekomen ruimte op het hoofdkantoor wordt op dit moment omgebouwd om de R&D activiteiten verder uit te breiden. Nu het eerste gedeelte geopend is, kan gestart worden met het tweede gedeelte van de uitbreiding. Een investering van 15 miljoen euro zal de productielocatie Hagenmoos verder uitbreiden met nog eens 10.500 vierkante meter. Hiermee wordt de productiecapaciteit binnen de divisies automotive en aandrijftechniek aanzienlijk vergroot. Ook de administratieve en logistieke activiteiten krijgen hierdoor meer ruimte.

Groeidoelstellingen

“De nieuwe faciliteiten bieden ebm-papst een veelbelovend vooruitzicht en goede groeimogelijkheden voor de toekomst. Met deze uitbreidingen wordt de productiecapaciteit vergroot, die nodig is om onze groeidoelstellingen ook daadwerkelijk te realiseren,” aldus Dirk Schallock, managing director van ebm-papst St. Georgen. De nieuwe faciliteiten zijn ontwikkeld en gebouwd met moderne technieken op het gebied van energie en duurzaamheid, die aansluiten bij de missie en visie van ebm-papst. Zo is er bijvoorbeeld een energieopslag om het gebouw te voorzien van verwarming en verkoeling.

Bild 2_Eröffneter erster Bauabschnitt in St. Georgen-Hagenmoos

Rainer Hundsdörfer, voorzitter van de raad van bestuur van de ebm-papst Group: “Onze locatie in St. Georgen heeft de laatste tijd grote positieve ontwikkelingen doorgemaakt. Deze dochteronderneming in het Zwarte Woud heeft een sleutelrol binnen de ebm-papst groep. Door middel van investeringen zullen wij deze locatie blijven optimaliseren en uitbreiden.”

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven