Ga naar hoofdinhoud

Open-source starterskit voor prototype platform

RS Components kan een nieuwe starterskit uit voorraad leveren voor Uno, het open-source elektronica-prototyping-board van Arduino voor professionele embedded-system engineers, studenten en liefhebbers. De nieuwe starterskit is ontwikkeld samen met een serie instructievideo’s.

De kit, gebruikt in combinatie met de video’s, biedt een open-source elektronica-prototyping-platform gebaseerd op flexibele, gemakkelijk te gebruiken hardware en software. Het bevat alle essentiële componenten die nodig zijn om te beginnen met programmeren met het Arduino Uno-board en een gids met vijftien verschillende projecten, die zijn ontworpen om de gebruiker van beginnersniveau naar professioneel niveau te laten groeien.

De kit bevat een motor, servomotor en driver en biedt ook voordelen voor gebruikers die mechatronica in hun ontwerpen willen toepassen. De Arduino Uno is gebaseerd op de Atmel ATmega328 32-bit microcontroller, met 32 kb Flash-geheugen, 2 kb SRAM en 1 kb EEPROM. Het ondersteunt Windows, OS X en Linux besturingssystemen, evenals de open-source IDE.

De Uno heeft veertien digitale ingang-/uitgangpins (waarvan er zes kunnen worden gebruikt als PWM-uitgangen), zes analoge ingangen, een 16 MHz kristaloscillator, een USB-aansluiting, een voedingsaansluiting, een ICSP-header en een resetknop. Het board kan op drie manieren worden gevoed: via een USB-kabel, een AC-DC adapter of een accu.

Een serie perifere boards, shields genoemd, zijn leverbaar om in te pluggen aan de bovenkant van de Arduino hoofd-PCB. Deze vormen een interface voor componenten voor allerlei applicaties, zoals het Motor Shield, waarmee gelijkspanningmotoren en lees-encoders kunnen worden bestuurd, en het Ethernet Shield voor connectiviteit.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven