Ga naar hoofdinhoud

Open decentraal I/O-systeem

Bij het open decentraal I/O-systeem TB20 van Helmholz komen alle voordelen van decentrale I/O bij elkaar: ruimtebesparing, besparing op bekabeling en geschiktheid voor verschillende PLC-systemen. Daarmee is TB20 aantrekkelijk voor toepassingen in de industriële automatisering, gebouwenautomatisering en infrastructuurprojecten.

Behalve de koppeling aan veldbussen als Profibus en CANopen met digitale en analoge in- en uitgangen biedt dit open systeem op de middellange termijn aansluitmogelijkheden op alle belangrijke industriële netwerken, zoals Profinet, DeviceNet, EtherCAT, Modbus TCP en Ethernet/IP. Ook zullen nieuwe functies worden toegevoegd, zoals communicatiemodules, tellers en pulsbreedtemodulatie.

De installatie van het TB20-systeem gaat snel en eenvoudig. De voeding is reeds geïntegreerd in de buskoppelaar, waarop per koppelstation 64 modules kunnen worden aangesloten. Elke module bestaat uit een basiseenheid die simpel op de DIN-rail wordt geschoven en met een schroef gefixeerd. Daarop wordt het elektronicadeel geklemd en het frontdeel met de steekplaatsen. Plaatsen en loshalen gaat door een eenvoudig kliksysteem.

De stevigheid van de modules berust op het gebruik van een speciale kunststof die Helmholz in al haar producten toepast. Verwisselingen tijdens onderhoud worden door codering aan de buitenzijde voorkomen. Daarnaast zorgt de ‘hot plug’-functionaliteit voor een vlot verloop van het onderhoud. Tijdens lopend bedrijf modules uitschakelen of verwisselen, terwijl de rest van het systeem blijft werken, is met de TB20 geen probleem. Deze functionaliteit versnelt ook het storingzoeken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven