Ga naar hoofdinhoud

Opel opent groot lab voor toekomstige aandrijflijnen

Opel heeft een compleet nieuwe Global Propulsion Systems Laboratory (GPSL) in gebruik genomen. (foto: Opel)

Slechts twee jaar nadat de eerste spade de grond in ging, heeft Opel een compleet nieuwe Global Propulsion Systems Laboratory (GPSL) in gebruik genomen. In het complex komen achthonderd technici te werken die zich volledig concentreren op de ontwikkeling van toekomstige aandrijflijnen. De GSPL heeft een oppervlakte van 36.000 m2 en omvat behalve een technologiecentrum ook kantoorruimtes en 45 uiterst moderne testbanken.

In het complex komen 800 technici te werken. (foto: Opel)
In het complex komen 800 technici te werken. (foto: Opel)

 

De investering van 210 miljoen euro in het nieuwe test- en ontwikkelingscentrum is de grootste vastgoedinvestering in Rüsselsheim sinds de bouw van de Opel-fabriek in 2002. Het nieuwe centrum maakt deel uit van het wereldwijde ontwikkelingsnetwerk van GM Global Propulsion Systems. Dankzij de internationaal gestandaardiseerde testprocedures en software kunnen testresultaten optimaal worden geëvalueerd.

 

Efficiënter werken

Karl-Thomas Neumann, CEO bij Opel: “Dit nieuwe centrum is een strategische investering. We gaan hier de aandrijflijnen van de toekomst ontwikkelen. We hebben daarvoor de modernste gereedschappen tot onze beschikking en kunnen hier veel efficiënter en sneller werken. Wij willen een van de vooruitstrevendste fabrikanten van schone, duurzame aandrijflijnen blijven, zoals we bewijzen met de volledig elektrische Ampera-e”.

De technici zullen zich volledig concentreren op de ontwikkeling van toekomstige aandrijflijnen. (foto: Opel)
De technici zullen zich volledig concentreren op de ontwikkeling van toekomstige aandrijflijnen. (foto: Opel)

 

Rüsselsheim

Dan Nicholson, GM Vice President Global Propulsion Systems was ook aanwezig om de opening te vieren. “Moederbedrijf GM heeft er niet voor niets voor gekozen om dit nieuwe centrum in Rüsselsheim te bouwen. Het is een bewijs van waardering voor de prestaties en deskundigheid van onze Opel ingenieurs en we realiseren er een zeer vooraanstaand, mondiaal competentiecentrum mee voor GM.”

Website Opel

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven