Ga naar hoofdinhoud

Op zoek naar een nauwkeurige aandrijving voor een rotatiemodule of indexeertafel?

Abi introduceert de Nabtesco RS precisievertraging met indrukwekkende koppels (foto: Nabtesco)

Abi introduceert de Nabtesco RS precisievertraging met indrukwekkende koppels. Deze precisievertraging is exceptioneel compact en combineert een nagenoeg spelingsvrije overbrenging (< 1 arcmin) met hoge prestaties. Dit zijn de onderscheidende kenmerken van deze Japanse fabrikant van trochoïde vertragingskasten. Deze serie is ontworpen voor rotatiemodules en indexeertafels voor gebruik bij machinebouwers in de lastechnologie.

De basis van het ontwerp wordt gevormd door de trochoïde vertragingskast uit de bekende RV-C serie. Dit bewezen concept is gecombineerd met een geïntegreerd hoofdlager en daarmee geschikt voor axiale lasten tot 9.000 kg. Het resultaat is een exceptioneel compact concept dat, dankzij de gietijzeren basis, zorgt voor een stabiele en duurzame montage.

Lange levensduur

Door de speciale warmtebehandeling die alle componenten in het productieproces ondergaan, zijn een hoge temperatuurbestendigheid en langere levensduur van deze precisievertragingen gegarandeerd. Voor een breed gebruikersgebied zijn er vier verschillende modellen beschikbaar. De draaggetallen variëren van 1.500 tot 9.000 kg. Dit biedt de gebruiker een variabel en schaalbaar concept.

Indrukwekkende koppels

Verder kunnen met de RS-serie indrukwekkende koppels worden overgebracht (Mnom.: 2550 tot 8800 Nm / Mdyn. factor 2-2,5) en zijn hoge maximale snelheden toegestaan. Korte cyclustijden worden hierdoor mogelijk, wat het productieproces versneld en tot kostenbesparingen leidt.

De RS-serie vertragingskasten worden in de fabriek voorzien van het optimale smeermiddel en afdichting en zijn bij aflevering gereed voor installatie bij de opdrachtgever. De montage van de (servo)motor is daardoor in korte tijd uitgevoerd.

Assemblage faciliteiten

Nabtesco produceert en levert trochoïde vertragingskasten wereldwijd. In 2019 werden meer dan 720.000 units geproduceerd met ca. 1.500 werknemers. De productie van deze nauwkeurige kwaliteitsvertragingen vindt voornamelijk plaats in Japan.

En met meer dan 13 vertegenwoordigingen is Nabtesco in 46 industriële landen vertegenwoordigd. Daarnaast beschikt Nabtesco in de USA, China en Duitsland over assemblage faciliteiten voor toelevering op de lokale markten, zodat een hoog niveau van flexibiliteit en gunstige levertijden gegarandeerd zijn.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven