Ga naar hoofdinhoud

Ontsluitingsmodule voor CAN netwerken

IXXAT’s CANblue II (vertegenwoordigd door Twincomm) is ontwikkeld om CAN-netwerken via Bluetooth te kunnen ontsluiten. CANblue II is ontworpen volgens de Bluetooth-specificatie V2.1 EDR met een maximale transmissie afstand van 300 meter. Het systeem kan berichten tot 100% busbelasting bij 1 Mbit/s draadloos verzenden en ontvangen. Daarbij voorziet hij in drie modi die de eerdere verschillende softwarevarianten vervangen.

In de PC-modus maakt de ondersteuning van het Windows-driver-pakket (VCI – Virtual CAN Interface) een eenvoudige, draadloze toegang voor PC-gebaseerde applicaties naar CAN-netwerken mogelijk. Dit geldt voor zowel klantspecifieke applicaties als IXXAT’s eigen analyse en configuratietools.

In de bridge-modus zijn twee of meer CANblue II apparaten met elkaar te verbinden voor een draadloze verbinding van verschillende CAN-netwerken. Dit biedt onder meer een oplossing voor systemen waarbij de CAN-bus over mobiele componenten of roterende delen gaat. Tot slot verschaft de generieke modus ook aan ‘niet-Windows’-systemen met Bluetooth (zoals tablets, embedded systemen of handheld terminals), een eenvoudige toegang tot CAN-netwerken. Hiertoe is de Bluetooth-communicatie uit te voeren met behulp van eenvoudige ASCII commando’s en CAN-geoptimaliseerde binaire berichten.

Compact
CANblue II verzendt en ontvangt berichten transparant en is hierdoor goed te combineren met hogere CAN-protocollen zoals CANopen, J1939 of DeviceNet. Verder is hij door het compacte ontwerp eenvoudig te integreren in bestaande systemen.

Het apparaat beschikt over een geïntegreerde antenne (optioneel extern) en bevestigingsgaten. Door de voedingsspanning die mag variëren van 9 – 30 V DC, de galvanische ontkoppeling van de CAN-bus en het temperatuurbereik van -40 – 70 °C is de CANblue II geschikt voor uiteenlopende toepassingen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven