Ga naar hoofdinhoud

Online conditiebewaking voor roterende machines

Intellinova Compact van SPM Instrument is geschikt voor bewaking op afstand of voor industriële omgevingen met machines verspreid over de productie-installatie. Windturbines, pompstations en container kranen zijn enkele voorbeelden waarvoor Intellinova Compact de juiste oplossing is voor conditiebewaking op afstand. Ventilatoren en tandwielkasten zijn andere typische toepassingen.

Omdat het de nieuwe en verfijnde HD meettechniek toepast, is het ook een geschikte keuze voor elke toepassing met een laag toerental, zoals agitators, breekwalsen en transportbanden. Het systeem is verkrijgbaar in drie versies met zes, twaalf of achttien kanalen, elk met een vaste 2:1 kanaalverhouding voor schokpuls en trillingsmeting.

Alle versies worden geleverd met zowel meer rpm en analoge ingangen als status uitgangen. De afmeting van de systeemkast is slechts 300 x 300 x 155 mm of 380 x 300 x 155 mm, waardoor het systeem makkelijk is te installeren. Optioneel hebben alle units de mogelijkheid tot draadloze communicatie via 3G, wat bewaking, service en ondersteuning op afstand mogelijk maakt. De Intellinova compact functioneert ook als een autonome unit, waarbij de status uitgangen worden gebruikt voor alarmdoeleinden.

Ondanks zijn bescheiden afmeting is de Intellinova Compact een krachtcentrale van meetresultaten. Intellinova Compact gebruikt de HD methode voor schokpulsmeting. Het is een geavanceerde meetmethode, geschikt voor alle soorten toepassingen. HD combineert de kenmerken van de schokpuls opnemer met geavanceerde digitale algoritmes, geïnspireerd door traditionele trillingsanalyse. De methode maakt gebruik van de mogelijkheden in de hardware en software voor een maximale performance.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven