Ga naar hoofdinhoud

On-line diagnose en onderhoud

Met versie 1.1 van de Easy Starter software van Lenze gaat parametrering, online onderhoud en diagnose van aandrijvingen sneller en makkelijker. De func-ties en het beeld van de nieuwe softwaretool zijn afgestemd op de taken en werkwijze van in-bedrijfname- en servicetechnici. De tool is eenvoudig in gebruik, heeft overzichtelijke bedie-ningselementen en een zelf te bepalen hoeveelheid functies voor verschillende toepassingen.

Zodra Easy Starter wordt opgeroe-pen, kan de gebruiker kiezen tussen verschillende gebruiksmogelijkheden. De tool kan bijvoorbeeld alleen voor on-line diagnose worden geconfigureerd. Hij wordt dan opgestart in een leesmodus, waarmee de actuele parameters kunnen worden vastgesteld die in een of meer gekoppelde aandrijvingen zijn opgeslagen.

De basisgegevens van de applicatie zijn beveiligd en kunnen dus niet per ongeluk worden overschreven. Een virtuele assistent helpt de gebruiker bij het aansluiten van de onderhouds-PC en de opbouw van het communicatiepad naar een of meer aandrijvingen. Voor het analyseren van de uitgelezen diagnose- en parameter-gegevens is speciale beeldscherminformatie beschikbaar die vergelijkbaar is met de ‘Look & Feel’ vensters van de L-force Engineer software van het huis voor ontwer-pers en engineers.

Wanneer afzonderlijke parameters of hele parameterblokken van apparaten moeten worden gewijzigd, kan Easy Starter ook in de schrijfmodus worden opgeroepen. Zo nodig kunnen de parameterblokken van verschillende apparaten tegelijkertijd worden geactualiseerd. Dit gaat efficiënt en snel met een voorbereid configuratie-bestand uit de L-force Engineer. Tijdrovende handmatige invoer of typefouten zijn daarmee verleden tijd. Verder kunnen met versie 1.1 van Easy Starter kant-en-klare applicaties op apparatuur worden gezet.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven