Ga naar hoofdinhoud

Omzet 2019 van ifm passeert 1 miljard grens

Voor het eerst in zijn geschiedenis passeerde de omzet van ifm de 1 miljard euro. (foto: Paul Quaedvlieg)

In het jaar van het vijftigjarig jubileum van ifm passeerde de omzet van de onderneming voor het eerst de 1 miljard euro. “Zelfs al was de groei niet zo sterk als het voorafgaande jaar, we zijn tevreden met het resultaat in het jubileumjaar”, aldus Christoph von Rosenberg, CFO van de ifm Group, over de jaarcijfers.

Ondanks wereldwijde handelsconflicten wist de onderneming in 2019 opnieuw zijn omzet aanzienlijk te verhogen. Aan het einde van het jaar lag de groei 5,5% boven het voorafgaande jaar. Met een groepsomzet van 1,0 miljard euro heeft het voor het eerst in zijn vijftigjarige geschiedenis de magische grens bereikt. Vooral de markten in Noord- en Zuid-Amerika en China droegen bij aan de groei.

“We konden de aanzienlijke neergang in de wereldwijde automobielindustrie en de bijbehorende machinebouw opvangen door een goede groei in de voedingsmiddelenindustrie en mobiele machines. Het voorlopige resultaat (EBIT) was 5,6% (voorafgaande jaar 7,7%), ondanks de dynamische gang van zaken een solide niveau. Behalve de omzet steeg het totaal aantal actieve klanten met 174.000 naar een nieuw record. Ook het totaal aantal medewerkers is in 2019 opnieuw gestegen en stond eind 2007 op 7.300 wereldwijd.

Omzet in 2020

De vooruitzichten voor 2020 zijn moeilijk wegens de huidige Corona-crisis. “Ondanks de aanzienlijke onrust in China en Europa was het eerste kwartaal stabiel, met verkopen op het niveau van vorig jaar. In de komende maanden zullen we echter een omzetdaling moeten verwachten als gevolg van de wereldwijde economische vertraging”, aldus Von Rosenberg.

De oorspronkelijke naam ‘Ingenieurgesellschaft für Messtechnik’ (ifm) dekt na vijftig jaar de lading slechts gedeeltelijk. In de afgelopen vijftig jaar groeide de onderneming van specialist in meettechniek uit tot een specialist in automatisering, die behalve meettechniek ook een breed programma sensoren, beeldverwerking, veiligheidstechniek, datacommunicatie, aansluittechniek, conditiebewaking, identificatie en software ontwikkelt, produceert, verkoopt en ondersteunt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven