Ga naar hoofdinhoud

Omron introduceert Smart Camera met 12 MP beeldsensor

Omron introduceert de FHV7-serie Smart Camera met 's werelds eerste 12 megapixel beeldsensor en meerkleurige lichtbron (foto: Omron).

Omron heeft de introductie aangekondigd van de FHV7-serie Smart Camera met lichtbron en beeldverwerkingsfunctionaliteit. Het systeem is bedoeld voor geavanceerde vision-inspecties. Dankzij een meerkleurige lichtbron en een camera met 12 megapixel resolutie is slechts één camera nodig om met de hoogste nauwkeurigheid inspecties uit te voeren in productielijnen met een grote productvariatie.

Om te kunnen voldoen aan steeds strengere kwaliteitseisen, introduceren fabrikanten strengere kwaliteitscontroles om de productkwaliteit te handhaven en te verbeteren, en om oorzaken van defecten snel te identificeren.

Daarnaast worden, in lijn met de trend van massamaatwerk naar veranderende behoeften van de consument, steeds vaker verschillende producten op één productlijn geproduceerd. Dit betekent dat kwaliteitsinspecties moeten worden uitgevoerd voor producten met verschillende kleuren en afmetingen.

Om dergelijke geavanceerde kwaliteitsinspecties uit te kunnen voeren in een flexibele productieomgeving, is het van belang de uitvaltijd voor overschakeling op andere producten tot een minimum te beperken. Omron heeft zich toegelegd op het gebied van hoogwaardige slimme camera’s waarmee het mogelijk wordt om geavanceerde vision-inspecties eenvoudig te integreren in productieprocessen.

Smart Camera

De FHV7-serie is voorzien van een meerkleurige lichtbron en een autofocuslens. Hierdoor kan de camera flexibel reageren op veranderingen in de kleur en afmeting van de objecten die worden geïnspecteerd. Er zijn geen speciale vaardigheden vereist voor de installatie en aanpassing van de camera voor verschillende producten en inspectiecriteria. Dit geldt ook bij een flexibele productielijn waar veel verschillende soorten producten worden geproduceerd in verschillende hoeveelheden.

Door de beeldverwerking met hoge snelheden en een hoge resolutie camera met 12 megapixel is het mogelijk is om nauwkeurigere inspecties uit te voeren. Ook is een hogere productiekwaliteit te bereiken zonder de productiesnelheid te laten dalen.

Er wordt een algoritme voor hogesnelheidsbeeldcompressie gebruikt om inspectiebeelden op dubbel de normale snelheid te comprimeren. Hierdoor kkunnen alle beeldgegevens nog tijdens de meting worden opgeslagen voor volledige traceerbaarheid in productieprocessen waarin kwaliteitsbeheer het belangrijkst is.

De FHV7-serie is slechts een kwart zo groot als de FH-serie sensorcontroller van Omron, maar biedt hetzelfde hoge niveau van beeldverwerkingscapaciteit. Dit wordt bereikt door de integratie van snelle, nauwkeurige beeldverwerkingstechnologie met een compact hoge resolutie cameraontwerp van Omron Sentech dat in juli 2017 werd aangekocht.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven