Ga naar hoofdinhoud

Omron integreert motion-safety in de nieuwe 1S Servo-aandrijvingen (video)

De 1S Servo-serie is eenvoudig en snel te installeren, met slechts één kabelaansluiting (foto's: Omron)

Omron introduceert zijn nieuwe serie 1S Servo-aandrijvingen en motoren met motion-safety. Motion-safety garandeert de veiligheid van de operator, verkort de inbedrijfstellingstijd en minimaliseert de stilstand van de machine- en productieverliezen. De integratie van motion-veiligheidsfuncties in de servoaandrijvingen en -motoren minimaliseert ook kosten, het aantal componenten en de complexiteit van de bedrading.

Dankzij de motion-safety kunnen fabrikanten machinestops, interferentie tijdens een onverwachte shutdown en productieverlies vermijden, alles dankzij een gesynchroniseerde noodstop. De nieuwe 1S Servo-serie helpt fabrikanten om zowel motion- als veiligheidsregelingen op het hoogste niveau in de industrie te realiseren.

Ingebouwde functie Safe Stop

Josep Marti, Motion Product Marketing Manager bij Omron Europe, legt uit: “Als een operator in een productielijn onderhoud of aanpassingen uitvoert in de buurt van een machine die in productie is, kan de machine afremmen tot een veilige snelheid, zonder de productie te stoppen.”

“De machine keert weer terug naar de normale snelheid wanneer de operator het gebied verlaat. En als de operator moet ingrijpen in het proces, kunnen alle assen worden gestopt met de functie Safe Stop en op een veilige stilstand worden gehouden met de modus Safe Operating Stop.”

Minder productieverlies

Bovendien zijn op een verpakkingslijn de wisselingen (bijvoorbeeld het invoeren van een nieuwe folie) sneller, dankzij de veilige richtingsmodus. Als de machine stopt, kan er continu stroom worden geleverd aan de motoren, waardoor wordt voorkomen dat producten in de machine worden beschadigd en de operator niet hoeft in te grijpen. Dit vermindert productieverlies.

“Door te zorgen voor een veilige werking met de 1S Servo-serie met motion-veiligheidsfunctionaliteit, dragen we bij aan een grotere veiligheid en productiviteit in de productie,” concludeert Josep Marti.

Slechts één kabelaansluiting

De 1S Servo-serie is eenvoudig en snel te installeren, met slechts één kabelaansluiting: de voedings-, encoder- en remkabel zijn allemaal in een voorgemonteerde kabel met een IP67-connector geplaatst. Alle veiligheidsfuncties worden volledig bestuurd via het EtherCAT-netwerk, waardoor de bedrading en het onderhoud worden beperkt, terwijl ze voldoen aan het maximale veiligheidsniveau (PL-e).

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven