Ga naar hoofdinhoud

Nord voert vermogen op van Nordac Pro SK 500P omvormer

De Nordac Pro SK 500P frequentie-omvormer van Nord is binnenkort leverbaar tot 22 kW. (Foto: Nord)

De universele Nordac Pro SK 500P serie frequentieomvormers van Nord Drivesystems zijn binnenkort ook verkrijgbaar met een vermogen van 22 kW. De belangrijkste innovaties van de omvormerfamilie zijn: een geïntegreerde multiprotocol Ethernet-interface, een multi-encoder interface voor het aansturen van diverse assen, een USB-interface voor stroomloos parametreren en een verbeterde motorbesturing.

De Nordac Pro SK 500P, de nieuwste generatie omvormer voor schakelkasten, is nu anderhalf jaar op de markt. De omvormerserie wordt vooral gekenmerkt door het grote aantal interfaces en functies dat standaard is ingebouwd. Diverse omvormerversies kunnen worden afgestemd op verschillende eisen. Stekkerverbindingen, uitgebreide veiligheidsopties en aanvullende modules garanderen maximale flexibiliteit. Door het compacte “book-size” formaat nemen de omvormers weinig ruimte in en kunnen ze eenvoudig in elke schakelkast worden gemonteerd. De universele omvormer biedt standaard een CANopen interface, een remchopper, vier parametersets, een PLC-functie en Posicon positioneringsbesturing.

Meer vermogen, minder varianten

Nord Drivesystems breidt het vermogen naar boven uit met vermogensniveaus van 7,5 en 11 kW in vier configuratieversies. De vermogensniveaus van 15, 18,5 en 22 kW worden uitgebracht als geavanceerde versies met optionele modules voor het uitbreiden van de interfaces. In vergelijking met de schakelkast-omvormers van de Nordac Pro SK 500E generaties is er een gereduceerd aantal apparaten, terwijl het aantal functies groter is en van hogere kwaliteit.

Maximale duurzaamheid

De nieuwste formaten van de Nordac Pro SK 500P zullen vanaf de lente van 2022 verkrijgbaar zijn. De groeiende omvormerfamilie bedient het vermogensgebied van 0,25 tot 22 kW. Naast verbeterde eigenschappen en prestaties, gebruikt de nieuwe omvormergeneratie Nordac parameterstructuur en is deze fysiek en functioneel downward compatible. De Nordac Pro-familie wordt continu uitgebreid, zodat er voor alle vermogensgebieden technische apparatuur beschikbaar is.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven