Ga naar hoofdinhoud

NORD Universal-motor voldoet aan nieuwe Ecodesign-regels

De Universal-motor is gecertificeerd volgens alle gebruikelijke standaarden en daarom wereldwijd inzetbaar

De nieuwe Ecodesign-regels in Verordening (EU) 2019/1781 stellen per 1 juli 2021 strengere eisen aan de energie-efficiëntie van elektromotoren en toerentalregelingen. Hierdoor wordt het gebruik van IE3-motoren in aanvullende vermogensgebieden niet alleen economisch aantrekkelijker, maar ook dwingend vereist. Met de energie-efficiënte NORD Universal-motor voor vermogensgebieden van 0,12 tot 45 kW biedt NORD Drivesystems een IE3-motor die internationaal aan alle regels voldoet.

Vanaf juli 2021 geldt voor 3-fasen-asynchroonmotoren voor netvoeding de energie-efficiëntieklasse IE3 voor vermogens ≥0,75 kW tot ≤1000 kW en voor 2-, 4-, 6- of 8-polige motoren. Deze actualisering van de Ecodesign-verordening zal de vraag naar IE3-asynchroonmotoren als de NORD Universal-motor een duidelijke impuls geven.

Hogere eisen energie- efficiëntie

Waar tot voor kort nog IE2-motoren in combinatie met frequentie-omvormers konden worden gebruikt, worden nu hogere eisen aan de energie-efficiëntie gesteld. Terwijl in de EU nog van de verordening van de efficiëntieklasse IE3 voor aandrijvingen onder de 0,75 kW is afgezien, is de IE3-klasse in China al sinds juni 2021 voor alle 3-fasen inductiemotoren vanaf 120 W verplicht.

Wereldwijd inzetbaar

De Universal-motor bedient ook dit vermogensgebied. Hij is gecertificeerd volgens alle gebruikelijke standaarden en daarom wereldwijd inzetbaar. Hierdoor maakt hij doelbewuste variantenreductie mogelijk en biedt doorslaggevende kostenvoordelen, vooral bij internationale projecten. De motor kan zonder enige aanpassing voor de belangrijke wereldmarkten in Europa, Canada, China, India, Rusland en Oekraïne worden gebruikt.

Minder varianten = kostenbesparing

De variantenreductie is mogelijk door de certificering van de Universal-motoren volgens CE, UL, CSA, CCC, EAC, ISI en andere systemen. Speciaal bij wereldwijd verkochte machines en installaties en internationale projecten leidt de reductie van varianten voor afzonderlijke landen tot een aanzienlijke kostenbesparing bij systeembouwers en gebruikers. Er hoeven minder varianten en onderdelen te worden verwerkt en onderhouden, de keuze van de juiste aandrijving wordt eenvoudiger en de inkoopkosten dalen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven