Ga naar hoofdinhoud

Nominaties voor Techni-Show/ESEF Awards

Een van de genomineerden voor de ESEF Award

VNU Exhibitions heeft afgelopen week tijdens een persconferentie de genomineerden voor de Techni-Show en ESEF Awards bekend gemaakt. De diverse jury’s toonden zich tevreden over de innovatiekracht en kwaliteit van de inzendingen en spraken de verwachting uit dat de Nederlandse maakindustrie daar van zal profiteren.

“Veel inzendingen voor de Techni-Show Innovatie Awards maken het leven voor de verspaner en plaatbewerker gemakkelijker. Daarnaast zie je dat trends als onbemand produceren en procesbeheersing onverminderd belangrijk blijven. Misschien geen wereldnoviteiten, maar nuttig en behulpzaam voor de praktijk van de metaalbewerkers.” Aldus sprak Reinold Tomberg, hoofdredacteur van Metaal Magazine en juryvoorzitter van de Techni-Show Innovatie Awards, over de 36 inzendingen voor deze prijzen.

TechniShow Award

Van de 36 inzendingen heeft de jury er tien genomineerd. De jury heeft hieruit de uiteindelijke winnaars geselecteerd, die naar huis gaan met de prestigieuze Platina, Gouden en Zilveren Techni-Show Innovatie Award 2014. Ook is er een publieksprijs.

De tien nominaties (in alfabetische volgorde van inzender) zijn:

 • Xcelerate automatiseringsrobot (Cellro)
 • Qirox SpareMatic wisselsysteem voor lasrobotcellen (Cloos Benelux)
 • 3D metaalprinter (CNC Consult & Automation)
 • Flexibele CNC-ponseenheid (Dibalex)
 • Morris Anglecheck handschoen met ingebouwd hoekmeetsysteem voor plaatbewerkers (Morris Solutions)
 • 3D metaalprinter (Renishaw Benelux)
 • Flex-zone veiligheidssysteem voor waterstraalsnijmachines(Resato International)
 • Brightline Fiber vastestoflaser (Trumpf Nederland)
 • Integrex i100 Bartac vijfassige draaifreesmachine (Yamazaki Mazak Nederland)
 • E2M wisselsysteem voor buiggereedschappen (Wila)

Een compleet dossier over de TechniShow vindt u op de website van Metaal Magazine.

ESEF Award

Voor de ESEF Awards heeft de jury acht producten geselecteerd die niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel en die slim geproduceerd kunnen worden. “We kijken als jury niet alleen naar de buitenkant, maar ook of de techniek verbeterd is, of het slim geassembleerd kan worden en of het eenvoudig te bedienen is. In een goed product komen al deze zaken samen”, aldus juryvoorzitter professor Arthur Eger van TU Twente.

Er zijn Awards in verschillende categorieën:

 • voor Engineering & Design zijn dat de Flamcovent Clean Smart lucht- en vuilafscheiders van (MMID) en het Oxyvap koelsysteem (People Creating Value);
 • er zijn drie nominaties categorie Innovatieve materiaaltoepassingen: Hi-CAPS slijtvast nulpunt spansysteem (Ceratec Technical Ceramics), de BALIQ coating voor microtools (Oerlikon Balzers Coating Benelux) en de Composiet zichtbekisting van Poly Products;
 • ook zijn er drie nominaties categorie Innovatieve ketensamenwerking: Clay locking solutions contactloos deurtoegangssysteem (We Are Perspective), het ‘Plantenmelk’ systeem (Nevat) en Ketenintegratie standaard in ERP (MKG Nederland).

 Made in Holland Award

Naast deze Awards is er een Award voor in eigen land ontwikkelde en geproduceerde producten. “De Nederlandse maakindustrie toont durf, lef en puur ondernemerschap. Juist in de voorbije, lastige jaren, zijn de bedrijven blijven innoveren en hebben ze samenwerking over de grenzen van hun eigen sector gezocht. Dat resulteert in innovatieve producten waarmee ze niet alleen in Nederland, maar ook op exportmarkten gaan scoren”, aldus de jury die de volgende nominaties heeft bekend gemaakt:

 • Xcelerate automatiseringsrobot (Cellro)
 • Plantenmelksysteem (Nevat)
 • E2M wisselsysteem voor buiggereedschappen (Wila)

De winnaars zullen op het eind van de eerste beursdag van Techni-Show en ESEF bekend worden gemaakt en dan hun Award in ontvangst nemen. Beide evenementen worden gehouden van 11 tot en met 14 maart in Haarbeurs Utrecht. De (willekeurig gekozen!) foto toont het Hi-CAPS slijtvast nulpunt spansysteem van Ceratec Technical Ceramics (foto: VNU Exhibitions).

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven