Ga naar hoofdinhoud

Nominaties Maritime Innovation Award 2015

Netherlands Maritime Technology is een hecht en succesvol netwerk van scheepswerven, toeleveranciers en dienstverleners (foto: NMT)

Huisman, Hull Vane BV en VAF Instruments BV zijn de drie kanshebbers op de Maritime Innovation Award. Deze prijs, voor vernieuwende kracht vanuit de maritieme en offshore toeleveringsindustrie, wordt uitgereikt tijdens de tiende editie van het Maritime Awards Gala.

Uit elf inzendingen heeft de jury op 14 september gekozen voor de drie onderstaande innovatieve ideeën. Op 2 november wordt de winnaar van de Maritime Innovation Award bekend gemaakt tijdens het Maritime Awards Gala 2015 in de Onderzeebootloods van RDM Rotterdam.

Huisman

De Hybrid Boom Crane biedt een perfecte oplossing voor veilige en efficiënte diep water offshore hijsoperaties door het combineren van de voordelen van traditionele ‘knuckle boom’ en reguliere ‘pedestal’ kranen.

Hull Vane

De Hull Vane is een vleugel die onder het achterschip wordt aangebracht om de weerstand van schepen te verminderen. De vleugel genereert stuwkracht , reduceert de hekgolf en reduceert de scheepsbewegingen.

VAF Instruments

De TT-Sense is een betrouwbaar meetinstrument en controleert doorlopend de prestaties van de voortstuwingsinstallatie. Bovendien kan het de weerstand van een scheepsromp exact bepalen. De nauwkeurigheid op verplaatsing van de sensor bedraagt 25 nanometer.

Maritime Awards Gala 2015

De Maritime Innovation Award 2015 wordt, samen met nog vier maritieme prijzen, uitgereikt op het Maritime Awards Gala. Het gala vindt dit jaar plaats op 2 november 2015 in de Onderzeebootloods van RDM Rotterdam. Meer informatie over het gala, de prijzen en de sponsormogelijkheden vindt u op de website.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven