Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe variant servo-aandrijving B&R voor toerentallen van 100.000 omw/min

De nieuwe variant servo-aandrijving Acopos P3 is bij uitstek geschikt voor machines met snel draaiende assen (foto: B&R)

Een nieuwe variant van de servo-aandrijving Acopos P3 van B&R is nu verkrijgbaar zonder beperking van de uitgangsfrequentie. In veel toepassingen kunnen daardoor motorsnelheden van meer dan 100.000 omw/min worden bereikt. De nieuwe Acopos P3 is vooral geschikt voor assen die met zeer hoge toerentallen draaien, zoals de spindels van CNC-freesmachines.

Dat betekent dat hij nu kan worden gebruikt voor veeleisende bewerkingstoepassingen voor de bewerking van metaal, steen, glas of hout. Met de bijzondere besturingskwaliteit en snelle cyclustijden van de Acopos P3 die nu beschikbaar zijn voor deze hogesnelheidstoepassingen, kunnen de machines nauwkeuriger en betrouwbaarder werken.

Spindelmotoren op topsnelheid

Op de standaard Acopos P3 wordt de elektrische uitgangsfrequentie van het apparaat bewaakt. Als deze gedurende meer dan een halve seconde een frequentie boven de grenswaarde van 598 Hz aanhoudt, wordt de beweging gestopt en een fout geactiveerd.

Bij de nieuwe variant van de servo-aandrijving wordt de elektrische uitgangsfrequentie niet bewaakt. Daardoor valt deze onder de exportbeperkingen voor tweeërlei gebruik volgens Verordening (EG) nr. 428/2009 van de Europese Gemeenschap.

Koel en stil

De ACOPOS P3-servoaandrijvingen zijn geschikt voor de aandrijving van alle soorten spindelmotoren. Met de nieuwe variant biedt B&R nu een complete oplossing van hardware en software voor CNC-machines en robotarmen waarbij snelle PM synchrone spindelmotoren worden gebruikt.

Zowel open-loop regeling als closed-loop regeling met een cyclustijd van 50 µs zijn mogelijk. De geavanceerde closed-loop regelfuncties van B&R zorgen voor een minimale warmte- en geluidsontwikkeling.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven