Ga naar hoofdinhoud

SolidWorks 2017 innovatiever en productiever

SolidWorks 2017 kan het ontwerpproces versnellen met nieuwe tools voor ‘Chamfer’, ‘Fillet’ en ‘Advanced Hole Specification’. Handig voor bijvoorbeeld manifolds (foto's: Solidworks)

Dassault Systèmes introduceert SolidWorks 2017. Daarmee kunnen de ruim 3,1 miljoen gebruikers, van startups tot grote bedrijven, sneller innovatieve producten ontwerpen en multisensor experiences creëren. Op elke gewenste locatie, tijd of device.

SolidWorks 2017 helpt engineers, innovators en andere ontwerpers in kortere tijd producten te ontwikkelen, met geïntegreerde applicaties voor ontwerpen, valideren, samenwerken, produceren en datamanagement (PDM). Maar ook ondersteuning van het Dassault Systèmes’ 3DExperience-platform. Samengevat biedt SolidWorks 2017 verbeterde en nieuwe functies die papierloos produceren mogelijk maken, met behulp van Model Based Definition (MBD) en printed circuit board (PCB) ontwerp.

Zowel nieuwe als ervaren gebruikers kunnen productiever werken door ontwerpconcepten virtueel te analyseren, te simuleren en te visualiseren, voordat er een prototype wordt gemaakt. Verder kunnen leveranciers beter locatie onafhankelijk samenwerken met hun klanten en partners, door ondersteuning van elk formaat 3D-model en datamanagement vanaf concept tot en met productie.

Belangrijkste nieuwe functies en verbeteringen in SolidWorks 2017:

pcb-for-webInnovatie van PCB-ontwerp:

 • SolidWorks PCB—synchroniseert elektronisch en mechanisch ontwerpen met onder andere Altium’s elektronische ontwerpkennis
 • Gebruikersvriendelijke interface—een uniforme ontwerpomgeving met tools voor het maken van schema’s en lay-outs voor de beste routeringsmogelijkheden, op basis van alle ontwerpbeperkingen. Waaronder ‘Interactive Routing’, ‘AutoRoute’, ‘Multi-Track’ en ‘Differential Pair’. Maar ook nieuwe componenten vinden en selecteren op basis van real-time leveranciersinformatie en SolidWorks -modellen invoegen in de PCB-omgeving, voor het verifiëren van elektromechanische ontwerpuitgangspunten.

Ontwerpproces versnellen:

 • Modellingfuncties—versnellen het ontwerpproces met nieuwe tools voor ‘Chamfer’, ‘Fillet’ en ‘Advanced Hole Specification’. Voor het creëren van meerdere afschuiningen met één handeling, bestaande afschuiningen omzetten naar fillets en vice versa. Maar ook wijzigingen sneller doorvoeren dankzij directe toegang tot definities van gaten en andere specificaties.
 • Surfaces—sneller complexe 3D-vormen creëren met surfacefuncties die tijdrovende workarounds overbodig maken, als ‘wrap’, ‘drag & drop’, ‘emboss’, ‘deboss’ en‘3D Curve’.
 • Magnetische mates—vereenvoudigen het werken met grote assemblages dankzij betere organisatie en snellere toegang tot apparatuur, ruimten en gepubliceerde onderdelen, met behoudt van hun onderlinge relaties.

Ideeën valideren met simulaties:

 • Statische simulaties—parameters invoeren voor automatisering logische besluitvorming.
 • Stress hot spots—spanningspieken snel identificeren en het model verfijnen voor gedetailleerde simulaties of resultatenverificatie.
 • Snelle conversies—snelle conversies voor omschakeling van lineair statisch naar niet-lineair, of dynamisch.
 • RealView— verduidelijkt de communicatie van simulatieresultaten en -analyses.

Samenwerking verbeteren met ontwerp workflows en betere datatoegang:

 • 3d-interconect-video-shot-13D Interconnect—werkt zowel met open als leverancier specifieke CAD-formaten, voor het updaten van onderdelen en assemblages. Bij het verwerken van wijzigingen met de Update Model-functie worden geïmporteerde bestanden direct geopend en als basisonderdelen herkend. Maar ook workflows van verschillende bronnen ontsloten om de samenwerking tussen klanten en leveranciers te verbeteren.
 • eDrawings—visualiseer alle productontwerpinformatie voor eenvoudig en nauwkeurig samenwerken. Variërend van diverse CAD-formaten tot 3D-reality met Google Cardboard. Raadpleeg ook overal productinformatie via mobiele apps voor Android en iOS apparatuur.

Creëer en beheer met data-integratie, van concept tot productie:

 • SolidWorks PDM—verbeter de manier waarop teams samenwerken en managen, door de toegang tot alle ontwerpinformatie en recentste versie daarvan te controleren. Verbeterde ondersteuning voor SolidWorks MBD via automatisch gegenereerde 3D PDFs en de organisatie van alle CAD-bestanden in de SolidWorks PDM Vault check-in structuur. Traceer overzichtelijk waar ze worden gebruikt en het overschrijven van versies om vervuiling te voorkomen.
 • SolidWorks MBD—snel en nauwkeurig kritische productinformatie communiceren voor diverse productieprocessen. Zoals alle basisdimensies en volledig geautomatiseerde ‘Polar Dimensioning Schemes’, maar ook referenties van hoeken en geometriekruisingen tussen getekende oppervlakken. Inclusief het publiceren van 3D PDF’s van verschillende nauwkeurigheidsniveaus uit het oogpunt van bestandsgrootte en –kwaliteit.

Ervaringen Myomo

“Wij moeten voldoen aan een groot aantal eisen voor medische apparatuur”, zegt Andrew Harlan, principal mechanical engineer bij Myomo. “SolidWorks maakt ontwerpen veel eenvoudiger, waardoor wij sneller kunnen werken aan de marktintroductie van onze bovenste ledemaatorthese. Wij ontwerpen alleen met SolidWorks. Vooral het feit dat industriële ontwerpers, consultants en producenten in verschillende tijdzones kunnen samenwerken, vereenvoudigt het totale ontwikkelproces. Verder zijn de SolidWorks -modellen zo nauwkeurig en duidelijk, dat wij snel technisch complexe onderdelen kunnen ontwerpen, testen en optimaliseren.”

“SolidWorks 2017 vereenvoudigt het ontwerp- en ontwikkelingsproces, via een verbeterde gebruikersinterface, nieuwe functionaliteit voor innovatieve technologieën en uitgebreide functionaliteit voor het samenwerken in teams en netwerken”, zegt Gian Paolo Bassi, CEO van SolidWorks bij Dassault Systèmes. “Elk jaar inspireert alle feedback van de SolidWorks community onze research en development teams het productportfolio te verbeteren, voor de ontwerp-, engineering- en businessbehoeften. Daarom verheugt het ons hen nog meer kracht en performance in handen te geven met SolidWorks 2017.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven