Ga naar hoofdinhoud

Simulatietool B&R vereenvoudigt modelbased machineontwikkeling

Zonder extra inspanning kan het machinemodel ook worden bekeken met behulp van virtual reality (VR) of augmented reality (AR)-headsets (foto: B&R).

B&R heeft de simulatietool industrialPhysics geïntegreerd in zijn engineeringomgeving Automation Studio. De 3D-simulatiesoftware vereenvoudigt de modelbased machineontwikkeling aanzienlijk. Ontwikkelaars kunnen CAD-gegevens van machinecomponenten of volledige machines rechtstreeks in de simulatietool importeren. Vervolgens kunnen ze snel en eenvoudig een digital twin genereren voor het ontwikkelen en testen van de machinesoftware.

Digital twins zijn de sleutel tot efficiëntie als het gaat om softwareontwikkeling en de virtuele inbedrijfstelling van een machine. De simulatietool industrialPhysics genereert digital twins uit de CAD-gegevens. Deze gegevens worden geïmporteerd in STEP-formaat, wat het mogelijk maakt om belangrijke eigenschappen van het CAD-ontwerp, zoals massa en dichtheid, te gebruiken. Omdat de simulatietool geïntegreerd is met Automation Studio, zijn ontwikkelaars in staat om het virtuele model van de machine direct op de PC te draaien en verbinding te maken met de besturing.

Gedrag real time bekijken

De simulatietool maakt het mogelijk om het fysieke gedrag van de machine in real time te bekijken. Ontwikkelaars kunnen de materiaalstroom door de machine- of productielijn simuleren en potentiële botsingen of gevaarlijke situaties vroeg genoeg identificeren om eenvoudige correcties te kunnen uitvoeren.

Virtual reality

Zonder extra inspanning kan het machinemodel ook worden bekeken met behulp van virtual reality (VR) of augmented reality (AR)-headsets. Zonder afleiding kunnen ontwikkelaars direct met de gesimuleerde machine werken. Processen kunnen worden geëvalueerd terwijl de simulatie loopt. Augmented reality biedt het extra voordeel dat het model ter plaatse in de echte omgeving kan worden bekeken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven