Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe servomotorremmen van Matrix

De Matrix servomotorremmen hebben een geoptimaliseerde magnetische flux (foto: Altra Industrial Motion).

Altra Industrial Motion toont op SPS IPC Drives in Neurenberg noviteiten van diverse van zijn merken. Van Matrix zijn dit jaar zes verschillende modellen van de Matrix servomotorremmen (SMB) te zien op de SPS. De standaard serie is ontworpen voor de meest gangbare motorformaten te passen, wat de keuze van de gebruikers vergemakkelijkt als ze de motorremmen in een toepassing willen repareren of vervangen.

De Matrix SMB’s hebben een geoptimaliseerde magnetische flux, waardoor ze veel kracht voor hun grootte leveren en veelzijdig inzetbaar zijn. Door de compacte bouw en minimale speling is deze serie geschikt voor precisietoepassingen, bijvoorbeeld in de medische industrie, robotica en gereedschapmachines.

Servomotorremmen

Het ontwerp maakt gebruik van een frictiemateriaal met een stabiel statisch en dynamisch koppel in een temperatuurbereik van -20°C tot 120°C, dat de prestaties nog verder verbetert. Dankzij de slijtvastheid van het materiaal gaat de rem bovendien langer mee. De range gaat van de SMB060 (45 mm x 32 mm) tot de SMB155 (120 mm x 44 mm)

Als aanvulling op de SMB-serie presenteert Matrix diverse montagemogelijkheden voor de servomotorremmen. De opties zijn onder meer een montage aan de achterkant of met een flens, zodat de remmen naar wens van de eindgebruiker in allerlei standen kunnen worden geïnstalleerd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven