Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe servomotoren B&R leveren tot 75% meer nominaal koppel

Een nieuw geoptimaliseerd motorontwerp met verbeterde warmteafvoer stelt B&R in staat om de prestaties van de motoren aanzienlijk te verhogen (foto: B&R)

B&R breidt zijn motorportfolio uit met de nieuwe 8LW- en 8LS-servomotoren met hoge koppeldichtheid. Dankzij een uitgekiend ontwerp wordt in combinatie met de servoregelaars uit de ACOPOS-serie een tot 75% hoger nominaal koppel bereikt dan bij vergelijkbare motoren. Machinefabrikanten kunnen aanzienlijk besparen op installatieruimte en hun machines veel compacter ontwerpen.

Een nieuw geoptimaliseerd motorontwerp met verbeterde warmteafvoer stelt B&R in staat om de prestaties van de motoren aanzienlijk te verhogen. Bovendien vermindert een nieuw type wikkelontwerp de schommelingen in het spanningsveld aanzienlijk.

Hierdoor vertonen de motoren een bijzonder goede rondloop, wat vooral belangrijk is voor druk- en slijpprocessen. Bovendien zorgt het ontwerp voor een betere positionering en herhaalnauwkeurigheid.

Volledig schaalbaar

De nieuwe 8LW- en 8LS-servomotoren zijn geschikt voor een voedingsspanning van 325 of 750 VDC en kunnen worden gebruikt op hoogtes tot 4.000 meter. 

Voor alle motorvarianten worden de motoren optioneel aangeboden als robuuste éénkabel-aansluiting voor EnDat 2.2 in combinatie met schaalbare veiligheidsfuncties. Ook is er eens tweekabel-oplossing voor resolvers en EnDat 2.2. Zo kan voor elke toepassing de optimale oplossing worden gevonden.

Alle gegevens in één oogopslag

De motoren, volgens beschermingsklasse IP64, hebben een elektronisch typeplaatje dat alle mechanisch en elektronisch relevante gegevens van de motor bevat. De gehele aandrijflijn kan dus door het gebruikersprogramma worden geïdentificeerd. Kostbaar en foutgevoelig parametriseren kan worden vermeden.

De inbedrijfstellingstijd wordt aanzienlijk verkort. Bovendien helpt een eenvoudige instelling van de machineconfiguratie tijdens het onderhoud bij het onmiddellijk opsporen van defecten en minimaliseert het dure downtime.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven