Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe serie compacte softstarters van WEG

Deze compacte softstarter is ontwikkeld voor industrie en utiliteit.

WEG presenteerde onlangs de nieuwe serie SSW900 softstarters. Deze compacte softstarter vervangt de huidige serie SSW07 en is ontwikkeld voor industrie en utiliteit. De krachtige softstarters maken een rustige aan- en uitloop van asynchrone draaistroommotoren mogelijk en bieden een uitgebreide bescherming van de motor.

De krachtige high-end starter met geïntegreerde PLC biedt een volledig programmeerbare methode voor het regelen van asynchrone motoren en een flexibele besturing van het draaimoment. De nieuwe serie dekt in vier bouwgroottes uitgaande stromen van 10 A tot 412 A af in het spanningsbereik van 220 V – 575 V drie fasen. Door de rustige aanloop en de geïntegreerde veiligheidsfuncties garandeert de SSW900 een energetisch efficiënt en betrouwbaar bedrijf van elektromotoren.

Langere levensduur

De SSW900 is gemakkelijk te bedienen en kan met de geïntegreerde PLC het opgewekte draaimoment aanpassen aan de bealsting zodat het aanlopen met de laagst mogelijke stroomsterkte gebeurt. De softstarter maakt een directe aansluiting van motoren in ster- of driehoekschakeling of een wortel-drie-schakeling met zes aangesloten geleiders mogelijk. Dit maakt het mogelijk de drie motorwikkelingen in de drie thyristorparen van de SSW900 te schakelen. Dat leidt er toe dat de softstarter nog maar 58% van de nominale motorstroom moet leveren en voor hetzelfde vermogen kleinere starters kunnen worden gebruikt.
Door de geïntegreerde bypass-beveiliging zorgen de starters voor een langere levensduur, geoptimaliseerd ruimtebeslag en in de schakelkast een afgifte van vermogensverlies geeft die richting nul gaat. Een real-time klok en diagnose- en statusinformatie zorgen voor bedieningsgemak. Drie verschillende stopmethoden en een kickstart-functie brengen een breder toepassingsgebied binnen bereik.

Gemakkelijke bediening
Het LCD-Display en een nieuwe HMI gebruikersinterface vergemakkelijken de bediening en maken het de gebruiker mogelijk eenvoudig en snel aanpassingen in het programma aan te brengen. Inbedrijfname en programmering worden ondersteund door gestuurde parametrering. Via de in de HMI geïntegreerd USB-interface kan de parametrering van de software gebeuren via de gratis, op Windows gebaseerde software WPS. De programmering van de interne SoftPLC gebeurt via de eveneens gratis verkrijgbare software WLP. De gebruiker kan kiezen uit Duits, Engels, Spaans of Portugees.
De soft starter kan naar keuze communiceren via Modbus RTU, Profibus-DP, DeviceNet, Ethernet/IP, Modbus-TCP of Profinet I/O. De SSW900 is geschikt voor een groot aantal toepassingen, waaronder beluchtings- en ontluchtingsventilatoren,axiale, centrifugaal- en doseerpompen, mengers en roerders, transportbanden, extruders, drogers en indusdtriële ovens, draaitafels en kogel- en hamermolens.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven