Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe range planetaire zwenkaandrijvingen

Naast een ingaande vaste as, kunnen de reductoren ook worden voorzien van een IEC flens aan de ingaande zijde, waardoor een normmotor aangebouwd kan worden (foto: Rossi)

Na de voltooiing van een nieuwe serie EP planetaire aandrijvingen heeft Rossi ook zijn gamma zwenk aandrijvingen verbeterd. Zwenkaandrijvingen (planetaire tandwielkasten) worden gebruikt in verschillende applicaties waar een draaikrans gebruikt wordt, zoals havenkranen, bouw- of torenkranen en lieren.

De radiale krachten in deze toepassingen kunnen enorm hoog zijn. Rossi levert hiervoor een aandrijving met een speciale zwenksupport om deze krachten op te kunnen vangen. De nieuwe range is een afgeleid product van onze standaard industriële EP planetaire tandwielkasten, zodat we gebruik kunnen maken van standaard componenten in combinatie met een support specifiek voor de toepassing. Hiervoor levert Rossi een standaard rondsel met verschillende modules, echter een klantspecifiek rondsel blijft ook mogelijk.

Naast een ingaande vaste as, kunnen de reductoren ook worden  voorzien van een IEC flens aan de ingaande zijde, waardoor een normmotor aangebouwd kan worden. Daarnaast is het ook mogelijk motoren aan te bouwen volgens klantspecificaties, of dit door Rossi te laten doen. Ook kunnen de aandrijvingen worden voorzien van een SAE hydroflens waardoor aandrijving door middel van een hydraulische motor mogelijk wordt.

Rossi heeft zijn EP catalogus met planetaire motorreductoren en tandwielkasten inmiddels uitgebreid met een range tot 3.000.000 Nm draaimoment. De recent uitgebrachte catalogus bevat 20 bouwgroottes tot 710.000 Nm. In een aanvullend deel zijn de resterende 4 groottes beschreven met koppels tot 3 miljoen Nm. Nieuwe technologieën zorgen ervoor dat de producten beter presteren en een langere levensduur hebben.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven