Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe puls I/O-units voor de CJ2M CPU’s

Met de nieuwe CJ2M-MD211 en CJ2M-MD212 puls I/O-modules wordt positioneren van één tot vier assen eenvoudig en voordelig toegevoegd aan elke CJ2M PLC van Omron. De nieuwe units voorzien in krachtige en veelzijdige positioneermogelijkheden en zijn veel goedkoper dan high-end positioneringsoplossingen.

Gebruikers van de nieuwe modules kunnen een CPU kiezen uit het volledige gamma van CJ2M CPU’s, die beschikbaar zijn met een programmeercapaciteit van 5 K tot 60 K stappen. Zij kunnen tot twee puls I/O-modules toevoegen die met de positioneringscommando’s die zijn ingebouwd in de CJ2M CPU, een rechtstreekse aansturing van maximaal vier assen mogelijk maken.

Met de puls I/O-modules kunnen gebruikers korte machinecyclustijden realiseren. De nieuwe Interrupt Feeding-instructie (IFEED) elimineert vertragingen wanneer een beweging op een extern signaal moet reageren, waardoor gemakkelijk een hoge precisie kan worden bereikt. De positioneernauwkeurigheid is verbeterd dankzij een motioncyclus van 1 ms en een uitgangsfrequentie tot 100 kpps, waarmee een vloeiende besturing wordt gewaarborgd.

De tien ingangen van de puls I/O unit kunnen worden gebruikt in vier verschillende modi: normale input, interrupt input, quick response input en de high-speed counter input. De zes uitgangen kunnen gebruikt worden om pulstreinen en PWM-signalen uit te sturen. Gebruikers kunnen diverse combinaties van deze verschillende modi configureren waardoor ze eenvoudig de besturing kunnen aanpassen op de gewenste functionaliteit zonder dat er aanvullende of andere hardware nodig is.

Bieden eenvoudige positioneringssystemen doorgaans lineaire acceleratie- en deceleratiecurves, de nieuwe puls I/O-modules ondersteunen S-curve-versnelling en -vertraging.

Als aanvulling op de nieuwe puls I/O-modules biedt Omron intuïtieve tools voor programmering, monitoring en debuggen. Speciale instructies plus een uitgebreide bibliotheek van functieblokken voor positionering verminderen de programmeertijd aanzienlijk, terwijl de verbeterde data-tracing functies in Omrons CJ2M PLC en CX-Programmer V9 software een gedetailleerde analyse van het positioneringsgedrag mogelijk maken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven