Ga naar hoofdinhoud

Video: Nieuwe Parker hydrauliekpomp voor trucks

De nieuwe Parker F3-pomp is ontwikkeld om direct aan de motor PTO gemonteerd te worden (foto: Parker)

Parker introduceerde onlangs een nieuwe hydrauliekpomp voor trucktoepassingen. Het bijzondere aan deze pomp is dat de bestuurder deze pas inschakelt als er hydraulisch vermogen nodig is.

De nieuwe Parker F3-pomp is ontwikkeld om direct aan de motor PTO gemonteerd te worden. De pomp kan worden ingeschakeld wanneer de bestuurder hydraulisch vermogen nodig heeft en worden uitgeschakeld wanneer het hydraulische vermogen niet meer nodig is.

Het ontwerp maakt het mogelijk om de pomp in te schakelen zonder dat de motor uitgeschakeld hoeft te worden. Wanneer de taak afgerond is, zal de hydraulische pomp voor 100 procent worden losgekoppeld van de motor. De nieuwe F3 pomp is dankzij de nieuwe eigenschappen prima te gebruiken voor haakarm-systemen, portaal-systemen en kippers. De opbrengst van de pomp is 185 l/min bij maximaal 400 bar. De nieuwe F3 pomp is beschikbaar in twee slagvolumes, F3-081 en F3-101.

Door de pomp los te koppelen kan dit een brandstofbesparing opleveren van 0,6 procent. Dit lijkt niet veel, maar voor de gemiddelde truck kan dit oplopen van 200 tot 300 liter minder dieselbrandstof in één jaar. Dit resulteert tevens in een vermindering van uitstoot van broeikasgassen en fijnstof.

Vergeleken met een conventionele hydrauliekpomp in onbelaste positie genereert de nieuwe F3 generatie aanzienlijk minder lawaai in uitgeschakelde stand (vergeleken met een hydraulische pomp in de ‘bypass mode’). De bestuurder is vrij om de pomp in te schakelen als hij zijn werkplek benadert, zonder de motor uit te hoeven schakelen.

Het unieke ontwerp met ingebouwde mechanische koppelingen maakt de F3 pomp extreem licht, compact en makkelijk te installeren op de meest voorkomende truck motoren. Indien het hydraulische systeem is uitgerust met een noodstop (wanneer de hydrauliek pomp is geïnstalleerd in de motor PTO) maakt een mechanische koppeling in de nieuwe F3 pomp het mogelijk om de hydrauliekpomp los te koppelen van de dieselmotor.

Onderstaande video maakt geheel duidelijk hoe de Parker F3 functioneert:

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven