Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe multi functionele modules voor ventieleilanden

Metal Work introduceert nieuwe multi functionele modules voor de EB80 ventieleilanden (foto: Metal Work)

Het ventieleiland EB80 van Metal Work is al geruime tijd op de markt verkrijgbaar en voldoet aan alle verwachtingen die de gebruiker stellen aan hoogwaardige ventieleilanden. Sinds kort is er een uitbreiding van functies en mogelijkheden voor dit EB80 ventieleiland.

Metal Work introduceert nu nieuwe multi functionele modules voor de EB80 ventieleilanden. Functies als drukregeling, snelheidsregeling, signalering, terugslagkleppen, snelontluchters, afsluiters en lucht bediende ventielen kunnen in kleine modules in poort 2 en 4 van het ventieleiland geplaatst worden. Alle combinaties zijn mogelijk en toepasbaar. De voordelen zijn flexibel bouwen, beperkte inbouwruimte met behoud van capaciteit. De nieuwe EB80 functie modules zijn zo uniek, dat Metal Work de modules heeft laten patenteren.

Intelligente spoelen

Het ventieleiland EB80 dat Metal Work nu enkele jaren aanbiedt, heeft goede eigenschappen op het gebied van betrouwbaarheid, prestaties, gebruiksgemak en onderhoud. Het ventieleiland maakt gebruik van intelligente spoelen om met minimale vermogens te schakelen. Hulpstuurlucht wordt intern gefilterd, de schuiven zijn ‘oversized’ en bestand tegen slijtage en corrosie. De statische pakkingen dragen bij aan een levensduur van meer dan 50 miljoen schakelingen.

Geschikt voor Smart Industry

De beschermklasse IP 65 en het ventielsysteem is eenvoudig uit te breiden naar veldbus-besturingen. Het veranderen van de configuratie is simpel. Alles is te (de)monteren met een enkele schroevendraaier (PH1). Elk ventieleiland is voorzien van een microprocessor om een functie diagnose uit te voeren. Doorstromingen van 1100 Nl/min en werkdrukken van vacuüm tot 10 bar maken dit ventieleiland Industry 4.0 proof. Maximaal zijn er 38 ventielen te combineren op een basis-eiland of 128 ventielen in combinatie met een veldbussysteem.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven