Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe modules Ewellix voor industriële robots

De Liftkit tilt een collaboratieve robot letterlijk naar een hoger niveau. De compacte telescopische hefkolom kan de basis van de cobot tot 900 millimeter op en neer laten bewegen. (foto: Ewellix)

Ewellix, voorheen SKF Motion Technologies, heeft een nieuwe reeks lineaire geleidingsmodules gelanceerd die zijn ontworpen om het bereik van kleine industriële robots en cobots aanzienlijk te vergroten. De nieuwe Liftkit en Slidekit van het bedrijf kunnen het bereik en de mobiliteit van standaardrobots vergroten zonder dat dure upgrades of complexe accessoires en programmering nodig zijn. De nieuwe modules worden klaar voor installatie geleverd en zijn doorgaans binnen 30 minuten volledig operationeel.

De Liftkit bestaat uit een telescopische hefkolom die een standaardrobot of cobot tot 900 mm op en neer kan bewegen, en in sommige gevallen kan dit nog verder worden uitgebreid. Er zijn drie versies van de Liftkit beschikbaar: de TLT voor lichte belastingen en lange slag, de CPMT voor hogere belastingen en de CPSM voor hoge snelheden en positioneer nauwkeurigheid binnen + 0,01 mm. Deze zijn geschikt voor alle ‘pick and place’- en palletiseer-toepassingen waar extra hoogte vereist is.

De Slidekit is gebaseerd op de lineaire as CLSM-150-B, die wordt aangedreven door een kogelomloopspindel en een lineaire afstand tot 1.800 mm mogelijk maakt (foto: Ewellix)

Bereik vergroten

Voor toepassingen waar een meer uitgebreide horizontale beweging nodig is, maakt de Slidekit het mogelijk om het bereik van elke robot met maximaal 1.800 mm te vergroten. De Slidekit is gebaseerd op een standaard SKF Motion Technologies profielrailgeleiding. Deze is gecombineerd met een geavanceerde kogelomloopspindel in een enkele geïntegreerde unit, voor een uiterst nauwkeurige positionering en herhaalbaarheid.

Robuust en betrouwbaar

De Liftkit en Slidekit zijn robuust en betrouwbaar. Ze kunnen ook worden gecombineerd om zo een uitzonderlijk veelzijdig systeem te creëren tegen extreem concurrerende kosten. Ewellix biedt ook de mogelijkheid om klant-specifieke versies te bouwen.

De Kits zijn ook beschikbaar als ‘plug-and-play’ oplossingen voor gebruik met alle robots die zijn gebouwd door Universal Robots (UR). Deze versies worden geleverd met alle hardware, aansluitingen, besturingseenheden en interfaces voor een snelle en eenvoudige installatie.

Tijd- en kostenvoordeel

Damien Ehry, Global Business Support Manager bij Ewellix, ziet aanzienlijke tijd- en kostenvoordelen, vooral voor machinebouwers en middelgrote industriële bedrijven. “De Liftkit en Slidekit zijn plug-and-play-systemen, die voorzien zijn van alle benodigde mechanische en elektrische aansluitingen voor de UR-robots. Zo kan de eindklant het systeem onmiddellijk in gebruik nemen. Een middelgroot bedrijf dat twee tot drie robotcellen opzet met cobots, kan vrijwel onmiddellijk productief worden zonder tijdrovende ontwikkelingstrajecten.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven