Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe meetmodules in Compact S-Dias formaat

De nieuwe meetmodules in het compacte S-Dias formaat zorgen voor zeer exacte meetwaardes (foto: SigmaControl)

Vier nieuwe modules op het gebied van meettechnologie breiden de compacte S-Dias serie van Sigmatek verder uit. Het gaat om een digitale ingangsmodule voor het meten van de frequentie en om analoge in- en outputmodules voor spanning en stroommeting. De I/O kaarten zijn optimaal geschikt voor diverse toepassingsgebieden binnen de industrie, zoals meettechnologie, laboratorium- en analyseapparatuur en testopstellingen.

De FC-021 is een module voor frequentiemeting. Elk van de twee digitale RS422 inputs kan optioneel als TTL of HTL worden geconfigureerd, als twee 32-bits teller ingangen of als incrementele encoder input. Er kan worden gekozen uit vijf verschillende counter modi: de periode voor langzame en snelle signalen (gate time), pulsbreedte, pulstellers of incrementele encoders. Elk kanaal heeft een directe sensor verbinding.

Spanning en stroomsterkte

De vier analoge, galvanisch gescheiden differentiële ingangen van de AI-046 detecteren spanning in twee meetgebieden van +/- 11 V of +/- 1,1 V. Voor nauwkeurige meting van de stroomsterkte wordt de analoge ingangsmodule AI 047 aangeboden. De vier analoge differentiële ingangen (galvanisch gescheiden) zijn ontworpen voor metingen die variëren van 0-22 mA of van 4-22 mA.

Maximaal 10 kHz zorgen deze analoge input modules voor zeer nauwkeurige meetwaarden. Daarnaast kunnen sensoren direct worden aangesloten door de geïntegreerde voeding.

Met de AO 046 output module is het mogelijk om te kiezen tussen spanning en stroomsterkte. De AO-046 heeft vier analoge uitgangen. Per kanaal kunnen signalen in het bereik van-10.8 V tot +10.8 V of van 0-21,6 mA met een resolutie van 16 bits worden uitgevoerd. Alle nieuwe meetmodules zijn voorzien van overbelasting- en kortsluitdetectie.

Modulaire en flexibelemeetmodules

De S-DIAS meet-technologie portfolio biedt modules voor het meten van spanning, stroomsterkte, frequentie, temperatuur (PT 100/PT 1000), DMS laadcellen, IEPE en SSI absolute value encoder. Door de modulaire opbouw kan de gebruiker meetwaarden voor specifieke toepassingen configureren. Dat levert een dubbele efficiëntie op: in de schakelkast en qua kosten.

Voor de S-Dias productfamilie zijn EPLAN-macro’s voor eenvoudige integratie in de besturingskast beschikbaar. Met de object-georiënteerde software suite LASAL is het ontwerpen en programmeren van de besturing en het I/O systeem gebruiksvriendelijk.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven