Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe lijn ‘Flexibel concept’ remmotoren van Emerson

De nieuwe FFB remmotor snel en gemakkelijk te integreren in de meeste vaste of variabele snelheidsapplicaties (foto: Emerson)

Emerson Industrial Automation presenteert haar nieuwe lijn Leroy-Somer FFB remmotoren, ontwikkeld volgens het zogenaamde ‘Flexibel concept’, een geavanceerd ontwerp, dat het resultaat is van meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van industriële toepassingen. Dit robuuste en innovatieve concept biedt uitgebreide mogelijkheden met beveiliging en variabele snelheid.

Met de jongste generatie IMfinity inductiemotoren van Emerson is de FFB remmotor gebaseerd op een grondig en uitgetest ontwerp. Dit staat ervoor garant dat de motor bestand is tegen de zwaarste omstandigheden waaraan hij bij handling-applicaties in de praktijk kan worden blootgesteld. Het mechanisch en elektrisch ontwerp is gebaseerd op erkende expertise in industrie, civiele techniek en op het gebied van liften, wat het ontwerp uiterst betrouwbaar en extreem robuust maakt.

Bij het ontwerp is maximaal gebruik gemaakt van Emerson´s technologische en industriële expertise, waardoor de FFB remmotor snel en gemakkelijk te integreren is in de meeste vaste of variabele snelheidsapplicaties. De modulaire encoder-aanpassing maakt de motor tot een veelzijdige oplossing, geschikt voor de eenvoudige tot de meest veeleisende toepassingen met variabel toerental.

Vergroting veiligheid

Deze nieuwe productlijn, ontwikkeld voor dynamisch remmen, is gebaseerd op storingsvrij bedrijf. De ingebouwde controles (standaardmatig inlopen van alle wrijvingsonderdelen) en een breed spectrum van controle-accessoires voor de remfunctie (sensoren voor openen, sluiten, slijtage etc.) betekenen een aanzienlijke vergroting van de veiligheid van de transmissieketen. De multi-voltage/multifrequentie-uitvoering van de FFB remmotor maakt hem compatibel met 80 procent van de voedingen wereldwijd, waardoor hij in tal van landen kan worden gebruikt. Waar er vroeger nog vijf verschillende motorspecificaties nodig waren, is er nu nog maar één nodig.

Om een aanzienlijke energiebesparing te kunnen realiseren, bieden FFB remmotoren verschillende efficiëntieniveaus: non-IE, IE2 en IE3. De motoren zijn ideaal voor gebruik met variabel toerental en voldoen aan de eisen voor verbeterde energie-efficiëntie in gemotoriseerde industriële toepassingen.

Snelle beschikbaarheid

De flexibele architectuur van de FFB remmotor samen met de organisatie van Emerson’s productie- en distributiefaciliteiten maken het mogelijk nauwkeurig te voldoen aan de eisen van klanten ten aanzien van levering. Een breed spectrum van producten en opties in combinatie met een groot aantal tandwielkasten en frequentieregelaars zijn leverbaar binnen één, vijf of tien dagen exclusief transport.

Het nieuwe IMfinity-platform voor inductiemotoren, de nieuwste generatie motorreductoren van de 3000-serie, de geavanceerde Unidrive M frequentieregelaars en de FFB remmotoren vergroot de mogelijkheden van Emerson om oplossingen te bieden die perfect samenwerken.

De voornaamste technische specificaties in het kort zijn:

  • 5 bouwgrootten
  • Bouwgrootte: 71 tot 160
  • Koppel: 4,5 tot 200 N.m.
  • Multi-voltage 230/380/400/415 en 460 V
  • Multi-frequentie 50 en 60 Hz
  • DC remspoel: 180 V of 20 V
  • Voeding ingebouwd in de motor of afzonderlijk via gelijkrichter ondergebracht in de klemmenkast van de motor

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven