Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe krachtige en zeer compacte Motion Controllers van Faulhaber

Faulhaber brengt twee nieuwe Motion Controllers uit: de MC 3001 B (op de voorgrond) en de MC 3001 P (in het midden). Beide zijn extreem klein. Op de achtergrond is een passend moederbord uit het starterspakket te zien (foto: Faulhaber)

Faulhaber maakt de controllergeneratie MC V3.0 voor het lagere vermogensspectrum compleet met de nieuwe Motion Controllers MC3001, verkrijgbaar als MC3001 B (board-to-board) of MC3001 P (28-pins stekkerconnector). De controllers zijn extreem klein gemaakt, maar daarom niet minder krachtig: in continubedrijf tekenen ze voor 1,4 ampère, en voor piekbelastingen halen ze ook 5 ampère. Ze zijn ontworpen als slaves voor aansturings- en positioneringstaken van DC-micromotoren, lineaire DC servomotoren of borstelloze DC-motoren.

De nieuwe MC 3001 zijn versies van de Faulhaber Motion Controllers zonder behuizing. Dankzij het geïntegreerde uitgangsdesign met geoptimaliseerde stroommeting zijn ze geschikt voor de aansturing van DC-micromotoren, lineaire DC-servomotoren of borstelloze DC-motoren uit de Faulhaber productreeks van 6 tot 30 mm.

Ze worden hier geconfigureerd via de Faulhaber Motion Manager software V6 (versie 6.8 en hoger). De uitstekende elektromagnetische compatibiliteit van de nieuwe Motion Controllers is gecertificeerd door externe laboratoria.

Miniaturisatie en dynamiek

Met een totale hoogte van slechts 2,6 mm en afmetingen van 16 x 27 mm zijn de nieuwe Motion Controllers extreem compact. Ze werken met een uitzonderlijk hoge controledynamiek en zijn geschikt voor continubedrijf met 1,4 ampère en piekstromen van 5 ampère. Met deze nieuwe varianten maakt Faulhaber zijn portfolio van Motion Controllers in het lagere segment compleet.

Ondanks het bijzonder kleine formaat leveren de controllers dezelfde functionaliteit, interfaces (RS232 en CANopen) en encoderinterfaces als de krachtigere producten in de serie MC V3.0. Als intelligente aandrijvingsmodule zijn ze vooral geschikt om te worden gebruikt in klantspecifieke toepassingen. De volledige thermische bescherming van de motoren wordt gegarandeerd door de geïntegreerde thermische modellen en de hoge PMW-frequentie.

Deze nieuwe Motion Controllers uit de serie MC 3001 zullen vooral goed tot hun recht komen in de robotica, automatiseringstechnologie, machinebouw en medische en laboratoriumtechnologie. Veel toepassingen in deze sectoren hebben namelijk beperkte inbouwruimte, en vragen toch om een hoge controledynamiek en krachtige prestaties.

Twee varianten verkrijgbaar

De Controllers zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de MC3001 B kan met drie board-to-boardmicroconnectors worden aangesloten op het moederbord, de MC3001 P heeft hiervoor een 28-pins stekkerconnector. Om klanten snel en eenvoudig op weg te helpen met de ontwikkeling van hun aandrijfsysteem levert Faulhaber een handig starterspakket, met onder andere een moederbord.

Daarnaast zijn er tot zes verschillende moederborduitvoeringen verkrijgbaar, afhankelijk van de gebruikte Motion Controller en de motor. Voor specifieke klantbehoeften kunnen ook nog andere boards worden gemaakt, bijvoorbeeld met een EtherCAT-interface.

De Motion Controllers zijn gemaakt voor slave-bedrijf en kunnen via standaard interfaces snel en eenvoudig worden ingezet met verschillende hoogwaardige master-systemen. Na een basisinstelling via Motion Manager kunnen de controllers eventueel ook als standalone werken via geïntegreerde bewegingsprogramma’s.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven