Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe koel- en tandemdroger van Boge

Dankzij de volledig geïntegreerde aluminium warmtewisselaar van de serie DS-2 zijn vermogensverliezen in het koelcircuit en de behoefte aan koelmiddel gering, terwijl de bedrijfskosten laag zijn (foto: Boge)

Waterdamp goedkoop uit perslucht verwijderen – de nieuwe drogers DS-2 en FRDA van Boge Kompressoren stellen in dit proces nieuwe normen. De koeldroger DS-2 springt 30 procent zuiniger om met energie dan de bekende systemen op de markt en levert daarbij ook een hoger debiet. Voor zeer gevoelige toepassingen met drukdauwpunten tussen -70°C en +3°C biedt Boge nu voor het eerst een tandemdroger aan: FRDA (Fridge Desiccant Adsorption Dryer) verenigt de voordelen van koel- en adsorptiedrogers in één product. De drukdauwpunten kunnen flexibel worden gekozen. Door de compacte vormgeving van de machine kan de FRDA ook op een klein oppervlak worden geplaatst.

Om storingen of uitval van de productie door water in het persluchtsysteem en in de eindtoepassing te voorkomen, zijn persluchtdrogers onontbeerlijk. Voor een groot deel van de toepassingsgevallen is het droogvermogen van een koeldroger met een restvochtigheid van 6 g/m3 ruimschoots voldoende. Aan deze eis voldoet ook de nieuwe koeldroger DS-2 van Boge. Het doorslaggevende verschil met de concurrentie ontstaat door een zeer hoge efficiëntie.

Door de nieuwe, volledig geïntegreerde aluminium warmtewisselaar zijn vermogensverliezen in het koelcircuit en de behoefte aan koelmiddel zeer gering. In combinatie met een met 30 procent teruggebracht opgenomen vermogen zijn de totale bedrijfskosten van de Boge DS-2 zeer laag. Voor een optimale werking beschikt de serie standaard over een digitale besturing inclusief een potentiaalvrij alarmcontact. Dit meldt meteen wanneer er bedrijfsomstandigheden zijn, bijvoorbeeld het drukdauwpunt, die in een kritiek gebied zijn gekomen. Modellen vanaf 2,6 m3/min zijn als optie leverbaar met energiebesparingsfunctie. Deze verlaagt het opgenomen vermogen in deellastbedrijf nog verder. De nieuwe koeldrogers DS-2 zijn geschikt voor zowel 50 als 60 Hz en kunnen dus over de hele wereld worden ingezet.

Voor de hoogste zuiverheidseisen

Met de FRDA-tandemdroger neemt Boge voor het eerst een gecombineerde koel- en adsorptiedroger in het productassortiment op. De nieuwe technologie completeert het huidige aanbod aan adsorptiedrogers. FRDA is de optimale oplossing wanneer er constante, maar ook variabele drukdauwpunten tussen -70°C en +3°C nodig zijn. De combinatie van de twee beproefde droogmethoden maakt een hoge energie-efficiëntie en flexibiliteit mogelijk. Via de besturing van de tandemdroger kan gemakkelijk worden gewisseld tussen de drukdauwpunten van een koeldroger en die van een adsorptiedroger, zonder dat de apparatuur hoeft te worden aangepast. Het resultaat is dat er onafhankelijk van seizoensgebonden temperatuurschommelingen een restvochtigheid wordt bereikt tot 0,003 g/m3. Bovendien onderscheidt de FRDA zich door een compacte vormgeving. Daardoor is de technologie geschikt voor containerinstallatie en voor installatie op plaatsen waar weinig ruimte beschikbaar is. Vergeleken met conventionele adsorptiedrogers is er maar weinig onderhoud nodig. Uiteindelijk profiteren gebruikers met FRDA van lage totale bedrijfskosten.

De FRDA-tandemdroger is een voordelige en energie-efficiënte oplossing vergeleken met conventionele adsorptiedrogers. Zo heeft de tandemtechnologie veel minder spoellucht, droogmiddel en energie nodig (foto: Boge)

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven