Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe HBM krachtmeetopnemers voor monitoring- en meettaken

De KMRplus is leverbaar is elf verschillende versies met een capaciteit die varieert van 20 kN tot 2 MN en heeft een doorgang voor bouten van M6 tot M42 (foto: HBM)

HBM heeft de nieuwe KMRplus krachtmeetopnemers op de markt gebracht. Ze zijn bedoeld voor krachtmetingen in productie-omgevingen en vooral zeer geschikt voor monitoringtaken. De krachtmeetsensoren kunnen ook gebruikt worden voor het betrouwbaar uitvoeren van vaak herhaalde meettaken in het productontwikkelingsproces of voor het testen van componenten.

De KMRplus-serie is gebaseerd op rekstrooktechnologie. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor het gebruik in langdurige monitoringtaken waar nulstelling tijdens de meting niet mogelijk is. Met de piёzo-opnemers, die HBM ook in het programma heeft, is dit soort meettaken niet uitvoerbaar.

Voldoen aan IP68-norm

De KMRplus-krachtopnemers zijn hermetisch afgesloten; hebben een speciaal ontwikkelde kabeldoorgang en zijn uitgerust met waterdichte kabels. De meetopnemers voldoen dus aan de eisen van de IP68-norm voor bescherming tegen vocht en vuil en kunnen dus zowel buiten als in klimaatkamers gebruikt worden. De meetopnemers zijn bovendien bestand tegen talrijke andere problematische stoffen zoals olie, waardoor de krachtopnemer probleemloos in productie-omgevingen kan worden ingezet.  

Goede herhaalbaarheid

Om de installatie van de opnemer door de gebruiker eenvoudiger te maken, kan hij besteld worden met verschillende kabellengtes tot 12 meter. De assemblage van kabels compleet met connectoren kan door HBM verzorgd worden, waardoor er geen kabelverlenging of soldeerwerk nodig zijn, die bij de installatie op locatie tot fouten kunnen leiden.

Om een uniforme belasting van de krachtmeetopnemer en dus een goede herhaalbaarheid van de metingen te kunnen garanderen, zijn er voor lastige installatie-omstandigheden twee geharde en precies gemaakte krachtinleidingsringen bij de levering inbegrepen.

De KMRplus is leverbaar is elf verschillende versies met een capaciteit die varieert van 20 kN tot 2 MN en heeft een doorgang voor bouten van M6 tot M42. Naast de rekstrookgebaseerde krachtopnemers biedt HBM ook een uitgebreide range van piёzo-elektrische krachtopnemers aan.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven