Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe generatie motion controllers van Faulhaber

Via RS232, USB, CANopen en EtherCAT kan de nieuwe generatie Faulhaber Motion Controllers in de meest verschillende omgevingen geïntegreerd worden (foto: Faulhaber)

Aangaande de steeds grotere vraag naar toekomstige aandrijfsystemen met decentrale intelligentie, real-time communicatie en een hoge mate van flexibiliteit, heeft Faulhaber een compleet nieuwe generatie motion controllers ontwikkeld.

De nieuwe generatie motion controllers V3.0 is net als de bestaande reeks controllers en producten helemaal afgestemd op de Faulhaber DC-motoren, maar wordt er niet door begrensd. Via RS232, USB, CANopen en EtherCAT kan de nieuwe generatie in de meest verschillende omgevingen geïntegreerd worden.

De elektrische aansluitingen zijn vereenvoudigd dankzij een geïntegreerd stekkerconcept en een omvangrijke keuze uit kabelaccessoires. Bijzondere aandacht werd besteed aan simpele en eenvoudige installatie en ingebruikname. De gebruikerssoftware Motion Manager presenteert zich in versie 6 in een compleet nieuwe ‘look and feel’. Voor zijn meest gebruikte applicaties zonder overkoepelende besturing is er een nieuwe, krachtige, maar toch eenvoudig te gebruiken programmeeromgeving.

Drie verschillende controllers bestrijken een breed toepassingsgebied: de Motion Controller MC 5005 en MC 5010 met behuizing en connectoren zijn specifiek ontworpen voor gebruik in schakelkasten of in apparaten. Motion control systemen zoals servomotoren met geïntegreerde motion controller zijn al voor-geconfigureerd en zijn direct in een automatiseringsomgeving te gebruiken. Een intelligent modulair systeem maakt de integratie mogelijk van verschillende borstelloze en borstelgecommuteerde DC servomotoren in één behuizing.

De Motion Controller MC 5004 is als open printplaat ontworpen voor installatie in bestaande behuizingen. Een optioneel verkrijgbaar moederbord vergemakkelijkt de toegang tot multi-as toepassingen. Alle drie de versies maken gebruik van dezelfde technologische basis, bieden dezelfde interface-opties, dezelfde operationele filosofie en dezelfde functionaliteit.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven