Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe generatie Altivar frequentieregelaars

De Altivar Machine vindt toepassing in de hout- en verpakkingsindustrie of en horizontaal en verticaal transport (foto: Schneider Electric).

Schneider Electric heeft het portfolio uitgebreid met twee series frequentieregelaars met variabele en intelligente aandrijfoplossingen. QR-codes op de behuizing maken het mogelijk om snel contact opnemen met de support-afdeling van de fabrikant. Bij het ontwerpen van Altivar Process heeft Schneider Electric gelet op de ecologische waarde: 70% van de onderdelen is recycleerbaar.

De Altivar Machine bestrijkt het gehele spectrum voor machinebouwers, van eenvoudig tot zeer technologische toepassingen. Typische toepassingen zijn te vinden in de hout- en verpakkingsindustrie of en horizontaal en verticaal transport. De Altivar Process serie is gericht op de watersector, olie- en gasindustrie, en mijnbouw en voedingsmiddelenindustrie. Typische toepassingen zijn pompen, ventilatoren en compressoren.

Altivar Machine

De Altivar 340 is speciaal ontworpen voor high-tech-toepassingen voor de machinebouw en is geschikt voor de aansturing van servo, reluctantie- en inductiemotoren van 0,75 kW tot 75kW. Omgevingstemperaturen tot 60 °C zijn geen probleem voor de regelaar. De Altivar 320 is geschikt voor eenvoudiger toepassingen en kan driefasen asynchrone en synchrone motoren van 0,18 kW tot 15 kW aansturen. De regelaar beschikt over PLCopen en SoMachine bibliotheken en heeft ingebouwde logica (ATV Logic).

Schneider Electric legt bij de Altivar Machine serie de nadruk op eenvoud en gebruiksgemak en biedt daarvoor een scala aan communicatie-interfaces en protocollen aan, zoals Modbus Serial, CANopen, Modbus TCP, Ethernet/IP, EtherCAT, Profinet en Powerlink. Bovendien heeft het appraat een interne webserver. Dit maakt het eenvoudig de regelaars te integreren in bestaande architecturen.

De Altivar 320 en Altivar 340 voorzien standaard in de veiligheidsfunctie STO (Safe Torque Off) voor toepassingen tot SIL3 / PLe.

Altivar Process

Met Altivar Process biedt Schneider Electric een regelbare aandrijving met geïntegreerde, intelligente diensten voor industriële toepassingen. De Altivar oplossingen zijn beschikbaar van 0,75 kW tot 1500 kW (1,5 MW) en in uitvoeringen voor inbouw, wandmontage of een MCC. De Altivar Process is beschikbaar als standaard of lage harmonische versie. Deze functie elimineert netwerkverstoringen door harmonischen van niet-lineaire belastingen.

Dankzij de geïntegreerde webserver en Ethernet-interface combineert de Altivar Process het procesniveau met het managementniveau. Hierdoor kunnen gebruikers asset management voor de levenscyclus van hun fabrieken én een lager energieverbruik realiseren.

Via de webserver of Ethernet-interface kunnen data over energieverbruik, prestaties, diagnostische gegevens, foutmeldingen, het aantal starts en stops, alarmen en geschiedenissen van fouten worden uitgelezen. Werkt de applicatie niet in het optimale bereik, dan kan de drive via de webserver volledig worden geconfigureerd. Via de Altivar Process Dashboard hebben toegang gebruikers tot een volledig beeld van de aandrijving. Deze informatie is ook beschikbaar via een smartphone of tablet.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven