Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe frequentieregelaar Sigmatek voor kosteneffectieve applicaties (video)

De nieuwe FDD 3000 frequentieregelaars van Sigmatek kunnen asynchrone motoren aansturen met een vermogen van 0.37 tot 132 kW

Sigmatek breidt haar aandrijfportfolio uit met een nieuwe frequentieregelaar, de FDD 3000. Asynchrone motoren kunnen nu nauwkeurig & eenvoudig worden aangestuurd. De compacte frequentieregelaars kunnen worden gebruikt in uiteenlopende applicaties voor bijvoorbeeld transportbanden, extruders, ventilatoren en pompen.

De compacte regelaars zijn verkrijgbaar in acht bouwvormen. De één – of driefasen frequentieregelaars (200/240 VAC of 380/480 VAC) hebben een vermogensbereik van 0,37 tot 132 kW. Deze units zijn de ideale oplossing voor motion applicaties die kosteneffectief moeten zijn.

De FDD 3000 frequentieregelaar zorgt voor een maximale performance in open loop vector of sensorless motor control (RFC-A). Ook zijn er energiebesparende functies beschikbaar voor toepassingen binnen applicaties met pompen en ventilatoren.

Efficiënte parametrering

De communicatie tussen de FDD 3000 frequentieregelaar met de Sigmatek CPU en de LASAL software, waaronder ook de parametering, verloopt via de Sigmatek CAN- of VARAN-module.

FDD 3000 Sigmatek
Flexibele communicatie via de Sigmatek CAN- of VARAN-module

Handmatig een frequentieregelaar via een keypad parametreren behoort tot het verleden, complete parametrering verloopt efficiënt en overzichtelijk via de LASAL software.

Met een paar klikken is de FDD 3000 frequentieregelaar ingeregeld en klaar voor gebruik. Diagnostische gegevens, zoals bijvoorbeeld het actuele verbruik of koppel van de motor kunnen voor predictive maintenance worden gemonitord.

Minder ruimte nodig

Door de compacte bouwvorm van de frequentieregelaars en de optie om de units (tot en met bouwvorm 6) strak tegen elkaar aan te monteren kan de beperkte ruimte in de besturingskast meer benut worden. Met een overbelasting tot 180% zijn de FDD 3000 frequentieregelaars ideaal voor toepassingen die een hoog koppel eisen.

De FDD 3000 frequentieregelaars worden standaard geleverd met een geïntegreerd EMC filter voor een industrieel net, klasse A. Met het optioneel EMC filter kunnen de regelaars worden gebruikt voor klasse B, huishoudelijk net. Twee Safe Torque STO-ingangen (SIL 3/PL e) zorgen voor een veilige afschakeling en bespaart u een noodstop relais.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven