Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe frameless borstelloze motoren van Allied Motion

De KinetiMax High Power Density frameless motoren kunnen mede door hoogwaardige magneten goede prestaties leveren. (foto: Allied Motion)

Naast onder andere de bestaande KinetiMax motoren KM32EB en KM68EB met geïntegreerde elektronica heeft Allied Motion in Dordrecht een motorvariant ontwikkeld die in eerste instantie als frameless motor componenten verkrijgbaar zal zijn. De nieuwe KinetiMax HPD reeks zal voor het eerst te zien zijn op SPS in Neurenberg.

De reeks bestaat uit zes frameless motoren (van Ø 62mm oplopend naar Ø125mm), elk in drie lengtes leverbaar met drie standaard wikkelingen. Samen met de opties hall-sensoren en/of een geïntegreerde temperatuursensor is deze reeks frameless motoren geschikt voor directe integratie in de applicatie.

Frameless motoren

Met nominale koppels van 0,24 Nm tot en met  6,7 Nm en piekkoppels van 0,8 Nm tot en met 20 Nm zijn het krachtpaters. Door het dertigpolig motor ontwerp kunnen ze direct-drive in laagtoeren-applicaties worden ingezet, waardoor vertragingskasten overbodig zijn.

De frameless motoren zijn geschikt voor applicaties waar een klant zelf de aanstuurelektronica van de borstelloze gelijkstroommotor onder controle heeft, bijvoorbeeld voor toepassingen als AGVs, Gimbals, cobots, shakers en pompaandrijvingen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven