Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Feda Technische Leergang: Askoppelingen

De succesvolle lijn Technische Leergangen van FEDA omvatte al elf titels en de twaalfde, Askoppelingen, is deze maand beschikbaar gekomen in de webshop van FEDA. Voorzitter Arjan Coppens presenteerde het boek tijdens het allereerste online ledenevent van FEDA aan de leden van de branchevereniging.

Ook deze Technische Leergang is gemaakt op initiatief van FEDA, die het belangrijk vindt om de markt te voorzien van professionele technische informatie.

Askoppelingen zijn zeer breed toegepaste aandrijfcomponenten waarover heel veel valt uit te leggen,” vertelt auteur Rob van den Brink. “In vrijwel alle gevallen waarbij een motor een last aandrijft, veelal via tandwielkasten en assen, worden koppelingen toegepast. Die komen we dus tegen in auto’s, machines, elektrische rolstoelen, kranen, schepen, bedenk het maar. Pas je een koppeling verkeerd toe, dan kunnen er al snel problemen opduiken, wat we met deze nieuwe uitgave proberen te voorkomen.”

Complete leergang

“Het is ongelooflijk hoeveel soorten koppelingen er zijn,” aldus Van den Brink. “Starre, elastische, flexibele, torsiestijve, flens-, tand-, vloeistof en plaatkoppelingen, maar ook wel/niet schakelbare, veiligheids- en vrijloopkoppelingen, etc. etc. De gebruiker moet dus goed selecteren, maar ook goed monteren, uitlijnen en onderhouden is bij askoppelingen cruciaal. Alleen dan is sprake van een betrouwbare, duurzame overbrenging met zo laag mogelijke TCO (Total Cost of Ownership).

In het boekje stippen we alle technische en operationele aspecten aan en ook de betreffende regelgeving en veiligheid. Online wordt de inhoud bovendien digitaal ondersteund met afbeeldingen, teken- en fotomateriaal, animaties en links naar praktijkvideo’s.”

Feda leergang askoppelingen

De leergang is voor € 33,50 te koop in de webshop van FEDA. Wie geen Nederlands btw-nummer heeft, kan het boek alleen per e-mail bestellen. Net als de vorige technische leergangen is Askoppelingen tot stand gekomen in samenwerking met MK Publishing in Ede.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven