Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Europese fabriek WEG in 2024 vol in bedrijf

De uitbreiding van WEG’s Europese productiecapaciteit in Santo Tirso, Portugal, ligt op schema (foto: WEG)

De uitbreiding van WEG’s productiecapaciteit in Europa ligt op schema. Momenteel wordt er druk gebouwd aan een tweede productiefaciliteit in Santo Tirso. WEG laat in een persbericht nu iets meer details los. Zo komt in de nieuwe fabriek een goed uitgerust en modern testlaboratorium voor midden- en hoogspanning elektromotoren en besturingspanelen. Afgezien van de fabriek die in 2017 werd gebouwd, zal WEG met haar nieuwbouw in Portugal tweemaal zo groot worden.

WEG Portugal, onder de naam WEGeuro – Indústria Eléctrica, S.A., is 20 jaar geleden opgericht en sindsdien steeds WEG’s hart van de Europese productie van MV/HV motoren en besturingspanelen geweest. De productie is momenteel verdeeld over twee vestigingen in het Portugese Maia en Santo Tirso. De ruim 750 medewerkers bouwen jaarlijks meer dan 10.000 elektromotoren, die aan ruim 50 landen op vijf continenten worden geleverd.

Alle activiteiten op één locatie

WEG zet nu een nieuwe fabriek neer van 22.680 vierkante meter in Santo Tirso voor de productie van MV/HV motoren, besturingspanelen en LV schakelkasten. Tevens wordt dit de locatie voor het uitvoeren van de bijbehorende servicewerkzaamheden zowel in de fabriek als op locatie. Tijdens het bouwproject verhuist de fabriek van Maia naar de nieuwbouw in Santo Tirso, waarna alle activiteiten op één punt plaatsvinden.

Tot IEC 1400 bouwgrootte

Door deze investering groeit tevens de productiecapaciteit van elektromotoren tot IEC 1400 bouwgrootte en de bijbehorende MV/HV besturingen. Dit in aanvulling op de speciale explosieveilige motoren, motoren voor rookgasafzuigingen en maritieme motoren; op maat gemaakte automatiseringsoplossingen en de hele serie WEG tools voor de digitalisering/automatisering, zoals Motion Fleet Management (MFM).

De nieuwe fabriek komt te liggen naast de fabriek die in 2017 werd gebouwd (foto: WEG)

Grote investering in testlaboratorium

Eén van de uitbreidingen in de nieuwe fabriek is de substantiële investering in het testlaboratorium. In dit laboratorium kan WEG’s nieuwe productportfolio onder vollast worden getest en kunnen klanten de testen in real-time monitoren. Deze fabriek zal uiteindelijk het best uitgeruste testlaboratorium van Europa zijn voor MV/HV motoren en besturingspanelen, producten en oplossingen.

Kortere ontwikkeltijd

“WEG gelooft al lang dat we onze producten daar moeten bouwen waar we ze ook verkopen,” legt António Duarte, Managing Director bij WEG Portugal uit. “Door de nieuwe investering neemt de productiecapaciteit flink toe; we worden flexibeler; de ontwikkeltijd wordt korter en dit versterkt onze verbondenheid met de Europese markt.”

Robotica en automatisering

WEG zal in haar nieuwe fabriek ook intensiever gebruik maken van robotica en automatisering, waarin de komende jaren steeds meer wordt geïnvesteerd. Deze technologieën omvatten automatisch geleide voertuigen (AGV’s), 6-assige robots en de bouw van een geautomatiseerd verticaal warehouse om kleinere orders te picken.

Productiemethodes continu verbeteren

“Onze plannen berusten op het WEG Manufacturing System (WMS), een programma dat we volgen om onze productiemethode continu te verbeteren,” vervolgt Duarte. “Dankzij deze filosofie kunnen we verspilling tegengaan en een optimale efficiëntie bereiken. We passen het WMS-model in ons hele bedrijf toe, ook de kantoren. De aanstaande investeringen in Santo Tirso volgen deze denklijn en zullen ons veerkrachtiger maken voor de komende decennia.”

De tweede fabriek in Santo Tirso wordt momenteel gebouwd en zal in 2024 volledig in bedrijf zijn. De verhuizing begint in 2023 en zal geleidelijk plaatsvinden om de productie of leveringen niet te verstoren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven