Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe elektrische cantilever aandrijving Elektro VBK Serie (+video)

Het assortiment elektrische aandrijvingen van Metal Work wordt uitgebreid met de nieuwe cantilever aandrijving VBK-serie met een soortgelijk principe als de SVAK (foto: MetalWork)

Het assortiment elektrische aandrijvingen van Metal Work wordt uitgebreid met de nieuwe cantilever aandrijving VBK-serie met een soortgelijk principe als de SVAK. Het is een door een riem aangedreven elektrische aandrijving met een dragende structuur van geëxtrudeerd geanodiseerd aluminium en een lineaire kogelomloop geleiding.

Wat de SVAK betreft is, de motoreenheid bevestigd aan de centrale behuizing die in de typische toepassing stationair blijft, terwijl het geëxtrudeerde profiel beweegt (zogenaamde “cantilever” oplossing). De VBK kan zowel horizontaal als verticaal worden gemonteerd; het kan bijvoorbeeld worden gebruikt als een Z-as in een cartesisch portaal (XYZ), meestal met een BK-serie portaal.

Een slag per mm

In tegenstelling tot de SVAK kan de nieuwe VBK worden besteld met een slag per mm (maximale slag 1 m), compleet met een instelbaar riemspansysteem en onafhankelijke kanalen voor het smeren van de loopwagen. Op de centrale behuizing en op de koppen bevinden zich schroefdraad- en centreergaten waardoor meerdere montagemogelijkheden mogelijk zijn; bovendien heeft de extrusie het karakteristieke V-Lock profiel en een intern kanaal waar kabels en leidingen doorheen kunnen.

Met of zonder motor

Het is mogelijk om de aandrijving met of zonder motor aan te schaffen. De standaard aandrijving omvat een borstelloze motor met rem, gecombineerd met een precisie planetaire versnellingsbak verkrijgbaar in twee verschillende overbrengingsverhoudingen. De motorunit kan aan weerszijden van de centrale behuizing worden gemonteerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven