Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe eentrapsmotoren met tandwieloverbrenging

De eentrapselektromotoren van ABM Greiffenberger zijn compact en leveren veel vermogen (foto: ABM Greiffenberger Antriebstechnik)

ABM Greiffenberger breidt zijn productprogramma uit met eentrapselektromotoren met tandwieloverbrenging en met motoren uit de Medium-Line. 

De eentrapselektromotoren van ABM Greiffenberger realiseren een hoog rendement en besparen energie. Hoogwaardige schuine vertandingen in de aandrijving zorgen voor een bijzonder geluidarme werking. De aluminium behuizingen van motor en aandrijving zijn licht van gewicht. Daardoor is de aandrijving zonder al te grote inspanning in te bouwen. De aluminium uitvoering zorgt ervoor dat motor en aandrijving uitstekend bestand zijn tegen corrosie. Speciale lak is daarom niet nodig. Door zijn variabele aanbouwmaten kan het compacte aandrijfsysteem flexibel in verschillend ontworpen machineconcepten worden geïntegreerd. Hierdoor kost montage minder tijd en geld. Een langere afstand tussen de lagers verhoogt de toegestane radiale krachten en zorgt voor optimale prestaties. Eentrapselektromotoren van ABM zijn robuust en bijna volledig onderhoudsvrij.

Medium- en Premium-Line

ABM Greiffenberger biedt zijn nieuwe serie motoren, de Medium-Line, als standaardversie met zeer uitgebreide basisuitrusting aan. In combinatie met een aandrijving worden ze als 4-polige motor uitgevoerd. De behuizing is gemaakt van hogedrukgietwerk en is zeer stabiel. De Medium-Line heeft een eigen ventilator – deze zit direct op de motoras. De Premium-Line bezit daarentegen flexibelere mogelijkheden voor temperatuurregeling. Al naar gelang de toepassing is deze niet-geventileerd verkrijgbaar of kan een externe ventilator worden gemonteerd, bijvoorbeeld als door kritische bedrijfsomstandigheden de eigen ventilatie van de motor niet voldoende is. ABM biedt de Medium-Line als asynchrone draaistroomvariant aan.

Dde Premium-Line is verkrijgbaar als asynchrone eentrapsmotor, als asynchrone draaistroom- en als sinochron-motor, bijvoorbeeld voor gebruik in textielmachines of in logistieke systemen. Deze variant biedt een hogere flexibiliteit door extra opties. De behuizing van de twee-, vier-, zes- en achtpolige motoren bestaat uit een geëxtrudeerd profiel. Daardoor kunnen verschillende prestatieniveaus en behuizingen in variabele lengtes worden gerealiseerd.

ABM biedt de Premium-uitvoering op verzoek van de klant aan met een houd- of werkrem. Deze aandrijvingen beschikken over een flexibele aansluittechniek, zoals kabels met stekkers of ook in de aansluitdozen geïntegreerde stekkers. Tussen deze mogelijkheden kan – afhankelijk van de ruimtelijke eisen in de toepassing – een keuze worden gemaakt. Als optie is ook een Atex- versie verkrijgbaar. Op de motoren kunnen zonder al te hoge kosten roterende encoders worden gemonteerd. Het vermogen van beide lijnen in combinatie met een aandrijving ligt tussen 0,18 en 11 kW, het koppel varieert van 40 tot 350 Nm.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven