Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe draadspindels van kunststof en aluminium

Een gewichtsbesparende combinatie: de lichte, hard-geanodiseerde aluminium draadspindel met smerings- en onderhoudsvrije tribo-polymeer-moeren. (Bron: igus GmbH)

Igus heeft haar tribo-polymeer draadmoeren met hard-geanodiseerde aluminium draadspindels gecombineerd. Dit dryspin-systeem met asymmetrische spilgeometrie kan niet alleen smerings- en onderhoudsvrij worden gebruikt, maar bespaart ook meer dan 60 procent in gewicht.

De dryspin draadspindels van igus kennen een speciale asymmetrische geometrie van de spil, welke in continu bedrijf tot een wel vijf maal hogere levensduur dan de gangbare oplossingen in de markt verkrijgbaar zijn, mogelijk maakt. Bij spildiameters van 6 tot 20 millimeter is een bijzonder stille en trillingvrije werking mogelijk, zelfs in beperkte ruimtes. igus heeft deze dryspin-technologie verder ontwikkeld en biedt nu draadspindels met aluminium spillen aan, die drie maal lichter zijn dan spindels van roestvast staal.

Lange levensduur en probleemloze werking

“Aluminium is niet alleen bijzonder licht en corrosievrij, maar bereikt door het hard-anodiseren ook een uiterst hoge slijtvastheid en geringe wrijvingswaarden”, benadrukt Stefan Niermann, hoofd van de afdeling drylin Lineair- en aandrijftechniek bij igus. “In combinatie met de geometrie en de geoptimaliseerde flankhoek, kan het rendement van de draadspil verder verhoogd en de benodigde aandrijfkracht gereduceerd worden.” Daarnaast is de draadspindel, door de combinatie met moeren van hoogwaardige igus kunststoffen die zonder smeermiddel worden toegepast, levenslang onderhoudsvrij. Daarom is de dryspin-draadspindel van aluminium geschikt voor vele toepassingsgebieden. Zelfs daar waar speciale eisen worden gesteld aan reinheid en hygiëne, zoals in de luchtvaart, medische- of levensmiddelentechnologie.

Online tools

Met het bijpassende materiaal voor de moeren, waaruit men kan kiezen uit 4 aangeboden materialen, zoals bijvoorbeeld het FDA-conforme iglidur A180 of het hoge temperatuurbestendige iglidur J350, zijn dryspin-spilaandrijvingen voor talloze branches, zoals bij printers, vulinstallaties of laboratoriumapparatuur, een betrouwbare en voordelige oplossing. De gebruiker kan daarbij kiezen tussen rechtse en linkse draad, tussen draadmoeren met of zonder flens en extra opties zoals een anti-backlash-functie. Met behulp van de praktische online-tools van igus kan men de geschikte draadspil met slechts enkele klikken selecteren, de levensduur berekenen en direct bestellen. Al de, tot nu toe in roestvast staal verkrijgbare draadspindelmaten, zijn nu ook in deze robuuste lichtmetalen variant verkrijgbaar.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven