Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe divisie elektrische aandrijvingen bij Camozzi

Camozzi gaat nu ook elektrische aandrijvingen leveren, naast het pakket aan pneumatische aandrijvingen (foto: Camozzi)

Camozzi introduceert dit jaar een nieuwe divisie: C_Electrics. Daarmee breidt wederom een specialist in pneumatische aandrijvingen haar gamma uit met elektrische aandrijvingen. Met de komst van C_Electrics maakt Camozzi haar aanbod van oplossingen voor industriële automatisering compleet. Camozzi Benelux zal het assortiment voor het eerst presenteren op de vakbeurs World Of Technology & Science in Utrecht.

Het C_Electrics-assortiment bestaat uit lineaire assen (Serie 5E), elektromechanische cilinders met kogelomloopspindel (Serie 6E), borstelloze motoren (Serie MTB), stappenmotoren (Serie MTS) en drivers in de versies DRWS en DRWB, voor de gecontroleerde aansturing van motorbewegingen.

De assen in de Serie 5E zijn fraai en compact vormgegeven, met volledig geïntegreerde en kwalitatief hoogwaardige componenten. De assen zijn leverbaar in drie maten: 50, 65 en 80. Om installatie zo eenvoudig mogelijk te maken zijn de 5E-assen uitgerust met accessoires die aansluiting van de motor op vier punten mogelijk maken. Dit maakt de Serie 5E bij uitstek geschikt voor toepassingen in de assemblage- en verpakkingssector.

Camozzi elektrisch 2Bij de Serie 6E-cilinders vallen de grote mate van precisie en eenvoudige montage op. Deze cilinders zijn verkrijgbaar in de groottes 32, 40, 50 en 63. De afmetingen zijn gebaseerd op de ISO 15552 standaard, waardoor het montagemateriaal van pneumatische cilinders kan worden gebruikt. Speciale interface kits zorgen dat de motor zowel in lijn als parallel kan worden verbonden en een magneet in de cilinders maakt het gebruik mogelijk van externe magnetische naderingsschakelaars.

De Serie MTS stappenmotoren zijn er in de maten Nema 23 en 24 en de Series MTB synchrone AC borstelloze motoren zijn leverbaar met een vermogen van 100, 400 en 750 W. Iedere motorversie kan verbonden worden met de ‘QSet’ configuratiesoftware, speciaal door Camozzi ontwikkeld met het oog op de vereenvoudigde installatie van de elektrische aandrijving.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven